Annons

BoIS allt närmare Superettan

Uppdaterad 19.20

BoIS tog på söndagen tre oerhört viktiga poäng i jakten på ett avancemang till nästa års Superaetta då de randiga inför 2744 åskådare besegrade toppkonkurrenten Mjällby med 2-1. Målgörare för BoIS var Sadat Karim och Alexander Tkacz.

Annons
 

BoIS var det bättre laget när de besegrade Mjällby på Strandvallen och därmed åsamkade hemmalaget årets första förlust på hemmaplan. Första chansen kom efter 12 minuter då Ivo Vazgec med en av sina karateristiska utsparkar såg till att det hettade till men målvakten räddade Sadat Karims avslut. Den heta anfallaren gjorde dock inget misstag tio minuter senare då han satte 1-0 efter framspelning av Dennis Olofsson.

 

Inte långt senare kunde Alexander Tkacz göra 2-0 efter fint samspel i BoIS. Men med tio minuter kvar av första halvlek reducerade hemmalaget.
– Vi börjar bra och har bra kontroll. Vi gör också två mål och killarna kämpar på. Men efter vårt andra mål så släpper vi in Mjällby i matchen och då straffar dom oss, säger BoIS Tränare Agim Sopi.

 

Men de randiga visade att det inte är någon tillfällighet att de leder serien. BoIS lyckades hålla hemmalaget kort. De hade visserligen ett jätteläge men missade. Samtidigt hade BoIS chanser och med flyt kunde segern blivit större.
– Det var naturligtvis nervöst i slutet men mina killar visade att de kan knyta ihop. Hela laget gör sitt jobb och de gör det bra, säger Agim Sopi

Segern innebär att trean Mjällby nu ligger tio poäng bakom BoIS. Men att de skulle vara avsågade och att BoIS därmed har minst en kvalplats till Superettan vill inte Agim Sopi prata om.
– Det är klart att det ser bra ut men det återstår hela 21 poäng att spela om, Det är inte klart på långa vägar. Nu har vi ett nytt derby att se fram emot på söndag då Ängelholm kommer till IP. Det är en ny match och en ny utmaning och det är den matchen vi ska ha fokus på, säger Agim Sopi och uppmanar Landskronaborna att komma ut och stötta laget.
– Publiken är oerhört viktig och jag hoppas att så många som möjligt kommer till IP på söndag och stöttar oss.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser