Annons

Fågel vid Salviken

Den vackra bivråken spanade in besökarna från Landskronatraktens Natur.
Foto: Tim Andersson Ljung

En tur till Salviken var årets första punkt på Landskronatraktens Naturs höstprogram. Salviken ligger söder om Barsebäck och platsen erbjuder goda chanser att se såväl sjöfågel som rovfågel, men även rådjur som det finns rikligt av runt Barsebäck.

Annons
 

Turen gick längs hela Salviken och en bit upp i den vackra tallskogen intill. Förutom rikligt med svan och gås fick deltagarna på exkursionen se en stor flock tofsvipor, glador, ryttlande tornfalk, ormvråk, bruna kärrhökar och en bivråk som seglade precis över huvudet på de församlade. Dessutom fick man syn på en flock rådjur som höll till bara tiotalet meter från strandkanten.

Landskronatraktens Natur är den lokala kretsen av Naturskyddsföreningen och varje år erbjuds en rad aktiviteter, såväl exkursioner som föredrag och andra folkbildningsinsatser kring natur och miljö. I höst finns möjlighet att följa med på svamputflykt, en tur längs Wallabäcken norr om Lill-Olas och lyssna på föredrag kring energi och miljö. Redan på söndag finns chans att åka med föreningen till Falsterbo. Även då står fågelskådning i fokus och med finns kunniga guider, såväl när det gäller fåglar som flora och övrig fauna. Samling på Kasernplan kl 09.00.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser