Klädbytardag en favorit i repris

Byt en tröja mot en regnjacka när det är dags för museets klädbytardag.
Byt en tröja mot en regnjacka när det är dags för museets klädbytardag.

Något av en favorit i repris, blir det när Landskrona museum åter arrangerar en klädbytardag.

Nu ges Landskronaborna åter en möjlighet att byta till sig en ny garderob. Det hela sker dessutom på ett miljömedvetet och roligt sätt.  I samarbete med ABF anordnar Landskrona museum en klädbytardag lördagen den 23 september, klockan 13.00–14.45.

Hur fungerar det?
Du
lämna in de kläder du vill byta, max 15 plagg per person. Kläderna ska vara hela och rena. Dam- herr- och barnkläder tas emot, gärna höst- och vinterkläder. Lika många plagg som du lämnar in får du sedan ta med dig hem.
– Att byta kläder med varandra är ett modernt sätt att uppdatera innehållet i garderoben på. Vi har haft det här samarbetet med ABF i många år och intresset är lika stort vid varje bytestillfälle, säger Linnéa Johansson på Landskrona museum.

I pausen spelar före detta dansbandsmusikern Nicke Fredriksson musik i café Nell Walden. Museet är öppet som vanligt klockan 12.00–17.00. Bland annat visas den tillfälliga utställningen TIME/LIGHT/LOVE – Swedish Photographic Portraits 1840-2017.

Kläder som blir över efter bytet lämnas till välgörenhet.

 

Till arkivet