Diger utredning om vinster i välfärden presenterades

Ilmar Reepalus utredning gällande vinster i välfärden är en diger lunta.
Ilmar Reepalus utredning gällande vinster i välfärden är en diger lunta.

Vinster i välfärden är en fråga som debatterats flitigt den senaste mandatperioden. Efter att en utredning genomförts av det före detta kommunalrådet i Malmö, Ilmar Reepalu, ska beslut tas i riksdagen. På tisdagen var Ilmar Reepalu i Landskrona för att berätta om utredningen.

Regeringen beslutade vid regeringssammanträdet den 5 mars 2015 att uppdra åt Ilmar Reepalu  att föreslå ett nytt regelverk för skattefinansierade privata välfärdstjänster. I våras presenterade han så sin utredning om vinster i välfärden. Denna fick drygt 30 åhörare ta del av på tisdagskvällen då Ilmar Reepalu gästade ett öppet möte på Västra Fäladens Folkets hus.
– Skattebetalarnas pengar ska gå till vad de är avsedda för. Ska någon vinst tas så ska det vara på det egna insatta kapitalet, sade han bland annat.

Det öppna mötet var arrangerat av socialdemokratin och det syntes väl bland åhörarna.  Ilmar Reepalu berättade för dessa att en majoritet av Sveriges befolkning är emot vinster i välfärden och att det är upp till Socialdemokraterna att lyfta frågan ännu mer.
– Alliansen har sagt att de kommer att rösta ner förslaget i riksdagen när regeringen tar upp det. Men det gör inte så mycket. Då hoppas jag att det blir en valfråga. Då kommer det att handla om politik och inte om skvaller, typ om någon fått en billig lägenhet eller så. Och det är mycket upp till oss Socialdemokrater att vara drivande i frågan, avslutade han.

Till arkivet