Gemensamma krafter för VKRK framåt

Det nya stora stallet visades upp på Viarps Kör- och Ridklubb.

För en vecka sedan var det invigning av Viarps nya stall för storhästar. Invigningen kombinerades med den årliga öppet stall-dagen och närmre 300 hästälskare kom för att delta. Efter bandklippningen kunde alla som ville prova på att rida, fika, ta ridborgarmärket och mycket annat.

Det nya stallet för storhästar är den andra av tre delar i den utveckling av anläggningen som pågått de senaste åren. Det nya stallet har fått bredare gångar, boxar till alla hästar, skjutdörrar och ytor för att sköta om hästarna vilket gör stallet säkrare och anpassat även för funktionshindrade. Stallet har finansierats av bidrag från Allmänna Arvsfonden samt ett borgenslån och bidrag från Landskrona stad.

– Utöver säkerheten och tillgängligheten var målet med renoveringen och utvecklingen av anläggningen att alla hästar skulle få boxar. För att även ponnystallet, som inte ingått i det större projektet, skulle kunna leva upp till detta har många medlemmar gått samman och ekonomiskt bidragit till renovering och ny boxinredning i ponnystallet. Totalt har medlemmarna privat donerat nästan 300 000 kr för ändamålet, säger ridskolechef Susanne Johannesson på Viarps Kör- och Ridklubb.

– Detta visar på den enorma kraft som finns i vårt föreningsliv. Räknar vi därutöver om alla timmar som föräldrar lägger för att driva verksamheten framåt så är det stora summor och därmed något vi aldrig skulle haft möjlighet att genomföra utan det ideella engagemanget, säger hon vidare.

Exempel på arbete som sker på ideell basis är tävlingsverksamheten, ungdomssektionen, cafeterian, marknadsföring, sponsring, visst underhåll av anläggningen och mycket annat.

Nu återstår sista etappen som är ett nytt utbildningshus med omklädningsrum, duschar, toaletter och samlingsytor men ännu saknas 1,8 miljoner av finansieringen för att komma helt i mål. Fokus för utvecklingen av anläggningen har också varit att göra den tillgänglig för alla. Ett mål som redan gett resultat genom att Ridsportförbundet bad Viarp arrangera SM i Paradressyr vilket också hölls i augusti på Viarps Kör- och Ridklubb.

Ordförande Anna Törnebrant klipper invigningsbandet.
Stora stallet.
I samband med den årliga öppet stall-dagen kunde man passa på att att prova på ponnyridning.

 

Till arkivet