Annons

BoIS rycker i toppen

Sadat Karim håller krutet torrt. Med sina två mål mot Ljungskile så delar han skylleligaledningen med Husqvarnas Edin Hamidovic. Båda har gjort 14 mål.

Uppdaterad 19.20

BoIS tog tre blytunga poäng när Ljungskile gästade IP på söndagen. Sadat Karim gjorde matchens två mål men även Ivo Wazgec stod för ett par avgörande räddningar. Segern innebär att BoIS leder Söderettan, fem poäng före Utsikten och sju före trean Mjällby. Närmast väntar en bortamatch för BoIS mot de sistnämnda nästa vecka.

Annons
 

Det var ingen speciellt vacker tillställning som utspelade sig inför de 1787 åskådarna som såg matchen mellan BoIS och Ljungskile på Landskrona IP. Misstagen hos de randiga var många i början av matchen och det var inte förrän efter 26 minuter som det hettade till. Det var Sadat Karim som bara var någon decimeter från att nicka in ett inlägg av Thierry Zahui.

En annan som var nära att näta i första halvlek var Adi Nalic som inte fick en tå på bollen i en närkamp vid ena stolpen efter 39 minuter.

Tio minuter in i andra halvlek visade sig Ivo Vazgec på styva linan då han räddade efter att en Ljungskileanfallare lyckats springa sig helt ren.

Gästerna hade då en bra period men BoIS visade styrka och kom tillbaka. Och i minut 77 kom det förlösande ledningsmålet. Efter matchens dittills vackraste anfallet kunde Sadat Karim slå bollen i mål.

Ljungskiles nya tränare LO Mattsson lyfte därefter upp fler i anfallet och med två minuter kvar av matchen gjorde Ivo Vazgec en ny fantastisk räddning.
Direkt efter kontrade BoIS och efter ett perfekt inspel av Dino Mesic på högerkanten kunde Sadat Karim slå spiken i kistan.

– Det var oerhört skönt att få göra 2-0. Att leda med ett mål är alltid nervöst på slutet. Men idag gick det bra, säger en strålande glad Sadat Karim efter matchen.
– Vi gör en bra insats med tanke på att vi saknade såväl Rasmus Alm och Filip Pivkovski på kanterna. Men ersättarna fixade det bra, säger han och får medhåll av tränare Agim Sopi.
– De visar hur bra trupp vi har. Vi visste att det skulle bli tufft idag. Ljungskile spelar disciplinerat och har en bra defensiv. Men vårt tålamod avgjorde. Vi talade om att trötta ut dom med snabba spelvändningar och jag tycker att det lyckades. Samtidigt visar vi att vi försvarar oss över hela planen och när sedan Ivo Vazgec gör avgörande räddningar och håller nollan så blir det såhär. Målen är viktiga för tabelläget och nollan är viktig för självförtroendet, säger Agim Sopi.

Han vill dock inte prata om det ryck de randiga gjort i tabellen.
– Jag har bara fokus på en sak nu och det är Mjällby. Allt annat kommer i tur och ordning efter den matchen.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser