Annons

Vinnaren av Gyllene skivan på Jazzcafé

På Landskrona Jazzcafé finns möjlighet att lyssna till nya, unga grupper men också etablerade namn från den svenska jazzeliten och ibland även internationella gästspel. På tur står Ellen Andersson Quartet.

Hösten är här och därmed en ny säsong av Jazzcafé på Teaterrestaurangen.

Annons
 

I onsdags kväll gästade pianisten och sångerskan  Fanny Gunnarsson jazzcaféet tillsammans med sin kvartett och på tur står Ellen Andersson.

Sångerskan Ellen Andersson har en av de mest särpräglade jazzrösterna i Sverige just nu, och är förutom melodibärare och textförmedlare också en skicklig improvisatör. Med den amerikanska standardrepertoaren som språngbräda låter Ellen Andersson Quartet tradition möta nutid i personliga, nytänkande arrangemang, där lekfullhet får möta stort allvar.

Gruppens debutalbum på Prophone/Naxos: ”I’ll Be Seeing You” belönades i april 2017 med Gyllene Skivan, ett av de mest prestigefyllda priserna inom svensk jazz, som delas ut av tidningen OrkesterJournalen för årets bästa svenska jazzutgivning.

Ellen Andersson Quartet spelar på Jazzcafé i Landskrona tisdagen den 3 oktober.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser