Annons

Ett gymnasieprogram kommer – ett annat försvinner

Erik Åström är rektor på Öresundsgymnasiet och han hoppas kunna locka ekonomistuderande till sin skola 2018/2019.

Utbildningsnämnden fattar varje år beslut om program- och inriktningsutbudet för gymnasieskolan och gymnasiesärskolan i Landskrona. Vid nämndens möte i veckan togs beslutet att ekonomiprogrammet läggs till programutbudet medan industritekniska programmet inte erbjuds läsåret 2018/2019.

Annons
 

Anledningen till att ekonomiprogrammet kommer att erbjudas är att intresset är stort.
– Vi märker att intresset för att studera på Öresundsgymnasiet ökar sakta men säkert. Vi vet också att många ungdomar i Landskrona väljer att läsa just ekonomiprogrammet, med inriktning på ekonomi, i våra grannstäder. Dessa ska vi försöka locka hit, säger Erik Åström, rektor på Öresundsgymnasiet.

Och om intresset är stort för att läsa ekonomi så är det betydligt mindre sug till det industritekniska programmet.
– Det är faktiskt bara fyra sökande och därför har vi varit i kontakt med Helsingborg och deras motsvarande utbildning. Och vi har kommit överens om att rekommendera deras utbildning för de som är intresserade, säger rektorn.

Det finns dock ett större intresse för industriteknisk utbildning bland vuxna.
– Vi håller faktiskt på att se över detta och här på Öresundsgymnasiet kommer det att färdigställas lokaler för vuxenutbildning inom området. Men när detta är klart vet jag inte idag, säger Magnus Wahlberg, verksamhetschef för gymnasiet och vuxenutbildningen.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser