Annons

Skönt besked för Haldexanställda i Landskrona

Turerna kring uppköpen av Haldex har varit många. Idag meddelade Aktiemarknadsnämnden att de beslutat att inte godkänna en ytterligare förlängning av acceptfristen för Knorr-Bremses bud på Haldex, vilken för närvarande löper till den 26 september.

Annons
 

– Det är naturligtvis glädjande att Aktiemarknadsnämnden till sist fattade det enda möjliga beslutet. Samtidigt hoppas vi att hanteringen av den här frågan leder till en välbehövlig diskussion om utformningen och tillämpningen av takeoverreglerna. Det är uppenbart att det befintliga regelverket och tillämpningen har brister som inte gynnar någon, säger Jörgen Durban, styrelseordförande i Haldex i ett pressmeddelande på torsdagsförmiddagen.

– Men ännu viktigare är att det här är ett besked som kommer att glädja våra medarbetare, kunder och långsiktiga ägare eftersom det i ett slag tar bort mycket av den osäkerhet som präglat vår verksamhet under en mycket lång tid. Jag är övertygad om att många i Landskrona och i våra andra anläggningar runt om i världen idag andas ut, avslutar Jörgen Durban.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser