Borstahusens Idrottsområde invigt

Tonie. Foto: Landskrona stad
Carl Fredrik Reuterswärds hustru Tonie Lewenhaupt avtäckte bronsskulpturen ”Ta hand om vår jord”.
Foto: Landskrona stad

I lördags invigdes den efterlängtade nya idrottshallen med omkringliggande planer ute i Borstahusen. Cirka 800 besökare sökte sig denna dag till Borstahusens Idrottsområde som är samlingsnamnet för platsen.

Förutom invigningstal av kommunstyrelsens ordförande Torkild Strandberg (L), fritidsnämndens representant Peder Alberoth samt byggherren och fastighetsägaren HEMSÖ representerad av Fredrik Alvarsson så bjöds det på trubadurunderhållning.

Inne i hallen spelades det volleyboll och innebandy och ute på gräsplanerna möttes fotbollslagen Bosna IF och Borstahusens BK. Dagen till ära kunde även intresserade gå en guidad visning inne i Engelska skolan.

Landskrona stad erbjöd, via planchef Johan Nilsson, korta presentationer om Borstahusens utveckling och kommande framtidssatsningar med nya bostäder och en handfull byggherrar fanns på plats för de besökare som går i flytt- eller bostadstankar.

En programpunkt under invigningen som fångade stort intresse var avtäckningen av Carl Fredrik Reuterswärds bronsskulptur ”Ta hand om vår jord”.  Skulpturen är en uppmaning av Carl Fredrik Reuterswärd att vi ska vara eftertänksamma i vårt agerande. Vid avtäckningen fanns Carl Fredrik Reuterswärds hustru Tonie Lewenhaupt på plats tillsammans med kommunfullmäktiges ordförande Gunlög Stenfelt.

Till arkivet