Drakbygge på stadsbiblioteket

När byggde du en drake senast?
När byggde du en drake senast? Nu har du chansen att göra det tillsammans med andra på biblioteket.

Till helgen landar projektet Flyga drake bland bokhyllorna på Landskronas bibliotek. Åter är det dags för en drakverkstad.

På lördag, 9 september, bjuder stadsbiblioteket in alla som vill för att prova på drakbygge tillsammans med konstnärerna och drakexperterna Farah Ali och Maiad Khalili.

Drakar kan byggas i alla möjliga svårighetsgrader, former och storlekar – gemensamt för dem alla är att de flyger bäst om man ger dem kärlek i form av noggrannhet och samarbete.
– Bygg tillsammans! Det är bra mycket enklare att knyta fast tråden eller fästa tejpen om en kompis håller fast draken under tiden, säger Linnéa Johansson, projektledare för Flyga drake.

– Dessutom blir byggandet roligare när man gör det ihop. Kanske finns det en helt ny kompis bland alla segel, drakskelett och trådrullar?

Flyga drake drivs av Landskrona stads fritids- och kulturförvaltning samt Hemslöjden Skåne, med medel från Kulturrådet och Region Skåne. Projektet syftar till att bland annat främja möten mellan människor och sprida kunskap om drakar runt om i Skåne.

 

 

Drakverkstad blir det på Landskrona stadsbibliotek den  9 september klockan 11-13.

Till arkivet