Annons
Måndagen den 6:e december
Dagens namn: Nikolaus, Niklas

HELA Landskrona ska visa upp den goda staden

Den 23 september går startskottet för en fullspäckad vecka med mässa, aktiviteter, föreläsningar och workshops i Landskrona. “HELA Landskrona” är samlingsnamnet för denna nya satsning där tanken är att staden ska visa upp sig från sin bästa sida. Det blir en chans att visa upp vilket engagemang och delaktighet som finns och att det finns plats för alla i Landskrona. Det hela är ett samarbete mellan Hyresgästföreningen, Landskrona Stad och jämlikt.nu.

Annons
 

– HELA Landskrona är en början på en process där civilsamhället och staden samverkar för att motverka utanförskap. Här ska finnas plats för alla, oberoende av socioekonomisk situation, funktionsvariation, etnisk bakgrund, kön eller religion. Alla ska ha samma möjligheter att njuta av staden på lika villkor, säger Sebastian Sanchez Riveros, integrationssamordnare på Landskrona Stad.

HELA Landskrona – Mässan startar igång det hela och invigs klockan 10.00 den 23 september på Rådhustorget. Här kommer föreningar och organisationer i Landskrona kunna presentera sin verksamhet för alla som besöker mässan. På scen bjuds också på flera framträdanden.
– Min förhoppning är att så många som möjligt tar sig till Landskrona för att delta i mässan och träffa olika föreningar som visar upp sin verksamhet, säger Helena Rasmusson, verksamhetsutvecklare på Hyresgästföreningen region norra Skåne samt projektledare för mässan.

Veckan kommer vara en fullspäckad med workshops, föreläsningar, teater, föreställningar, en filmpremiär, öppet hus hos föreningar och organisationer i staden. Dessutom får Landskrona tillbaka sitt eget pridetåg igen. Veckan kommer att genomsyras av Landskronas breda mångfald.
– Helt makalöst. Vilket enormt intresse det varit från alla inblandade. Landskrona är en vacker stad med oändliga möjligheter om vi bara ser till att använda alla resurser på bästa vis. Jag hoppas vi under denna vecka kan återge mångfalden dess mänskliga betydelse, vår förmåga att tänka självständigt tillsammans. För tillsammans kan vi flytta hela bergsmassiv. säger Ameli Frostell på jämlikt.nu och som är projektledare för HELA veckan.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser