Annons

Weibullsholm får ny ägare

Äntligen är det klart med en ny ägare av Weibullsholms gamla huvudkontor. Renovering påbörjas innan året är slut och redan till våren 2018 beräknas arbetet vara klart.

En av Landskronas mest kända fastigheter, Weibullsholm på Föreningsgatan, säljs till Hällestadsgruppen. Fastigheten ska renoveras från grunden för att välkomna nya hyresgäster. Det är redan klart att Hällestadgruppens huvudkontor kommer att flytta in i huset.

Annons
 

Fastigheten Weibullsholm byggdes på 1800-talet och var då kontor för utsädesföretaget Weibull. Sedan dess har fastigheten haft flera olika ägare. 2015 köptes Weibullsholm av Landskrona stadsutveckling AB, som ett led i bolagets arbete att utveckla stadskärnan. Syftet med köpet var att hitta en ägare som kunde förnya fastigheten och tillföra nya attraktiva verksamheter i stadskärnan.
– Vi är stolta och glada över att Weibullsholm nu får en ägare som kan och vill utveckla en av Landskronas mest kända byggnader. Weibullsholm är en historisk byggnad som många Landskronabor har en relation till. En upprustning av fastigheten och nya hyresgäster blir ett bra bidrag i vårt arbete med att utveckla Landskrona, säger Joakim Ahlin, vd för Landskrona stadsutveckling AB.

Köparen av Weibullsholm är bolaget Hällestadsgruppen som även äger Landskronas gamla järnvägsstation. Hällestadsgruppen har specialiserat sig på fastighetsutveckling och driver idag ett flertal projekt i Landskrona, Helsingborg, Bjuv, Höör och Klippan.

Weibullsholm tas över av köparen den 31 augusti och det är redan klart att Hällestadsgruppens huvudkontor kommer att flytta in i lokalerna.
– Tanken är att Weibullsholm ska renoveras från grunden och samtidigt moderniseras så att det återigen blir ett landmärke för staden, säger Hällestadsgruppens vd Niklas Sjödin.

Projekteringen av huset har redan påbörjats vilket gör att renoveringsarbetet kommer kunna sätta igång inom kort. Hällestadsgruppen har förbundit sig att påbörja renoveringsarbetet före årsskiftet och beräknas vara klar med renoveringen under våren 2018.

Fastigheten Weibullsholm är 2 000 kvadratmeter och säljs för fem miljoner kronor.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser