Justitie- och inrikesminister gästade PRO Landskrona

Senast Morgan Johansson gästade Landskrona på bestod en av punkterna av att träffa PRO på Västra Fäladens Folkets Hus. På måndag är det ett öppet frukostmöte på Folkets hus som står på schemat.
Sveriges justitie- och inrikesminister Morgan Johansson gästade Landskrona på tisdagen. En av punkterna var att träffa PRO på Västra Fäladens Folkets Hus.

Ett 50-tal pensionärer samlades på Västra Fäladens Folkets Hus på tisdagseftermiddagen. Anledningen var att landets justitie- och inrikesminister Morgan Johansson (S) gästade.

Efter en kort presentation berättade Morgan Johansson om sitt uppdrag och vad som var på gång just nu.
– Vi pratade en hel del om att regeringen höjer polisens anslag med 7,1 miljarder under tre år. Men även om andra förändringar som vi vill ha, exempelvis mer kameraövervakning, säger han till Landskrona Direkt.

Men naturligtvis blev det även en allmänpolitisk diskussion.
– Det har ju hänt så otroligt mycket under mandatperioden. Det har inte varit alldeles lätt. Därför pratade vi även om politiken i sin helhet.

Träffen avslutades med en frågestund.
– Jag svarade på en hel del men kanske inte allt, säger ministern och ler.
– Det var en som frågade om jag vet någon hemlighet om den senaste stora IT-sklandalen. Jag svarade då ja, men att jag inte skulle avslöja något. De flesta tyckte det var helt ok.

Efter det timmeslånga mötet passade Morgan Johansson på att träffa lokala socialdemokrater i partiets kolonistuga på Citadellet.

Till arkivet