Annons

Detaljplan om hamnutbyggnad antagen

Såhär är det tänkt att Borstahusens hamn ska se ut efter utbyggnaden. Om den blir av alltså.

Turerna kring en eventuell utbyggnad av hamnen i Borstahusen har varit många. Processen har än så länge pågår i cirka fem år. På onsdagen togs dock ett viktigt beslut då stadsbyggnadsnämnden godkände detaljplanen för hamnen. Det återstår dock mycket innan ett slutligt besked om en utbyggnad tas.

Annons
 

– Processen för oss börjar närma sig sitt slut, säger kommunens planchef Johan Nilsson
– Nu ska detaljplanen först till kommunstyrelsen och sedan ska den godkännas i kommunfullmäktige, informerar planchefen.

Det är dock fler som ska säga sitt.
– Vi måste också ha en vattendom av mark- och miljödomstolen i Växjö. Och en sådan brukar enligt expertisen ta ett halvt till ett år. Och det är först efter detta som allt är klart. Då kommer de styrande att ta det slutliga beslutet om hamnen ska byggas ut eller ej, avslutar Johan Nilsson.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser