Annons

Förskolan Neptun har slagit upp portarna

Personalen på förskolan Neptun ser fram emot den dagen 60 barn fyller deras lokaler.

Efter en omfattande renovering har nu verksamheten på den nya förskolan Neptun på Ödmanssonsgatan kört igång. På tisdagseftermiddagen var pressen samlad för att få information om förskolan. Och visst är det en spännande verksamhet som nu öppnat.

Annons
 

Med sitt läge mitt i stadskärnan, i lokaler som rymmer både kakelugnar och toppmodern belysningsteknik, bidrar den till att täcka behovet av fler centralt belägna förskolor. Förskolans profilområden är digitalisering och naturvetenskap.
– Det vill vi verkligen lyfta fram. Både vad gäller vår inomhusmiljö och beträffande den pedagogiska verksamheten, säger Anna Meurling Alriksson , verksamhetschef förskola på Landskrona stad.

Förskolechef på Neptun är Ann-Marie Skoglösa och hon förklarar mer ingående.
– Naturkunskap är framtidens melodi och den digitala världen växer barnen upp i. Därför tycker vi den är viktig. Vi kommer att använda lärplattor och andra medel så mycket vi kan, säger hon och ger ett exempel.
– Många av våra barn kommer från andra länder och de reser ofta hem flera veckor i stöten. Vi kommer då att hålla daglig kontakt med dom. Det kommer att bli spännande både för barnen här hemma och de som är ute och reser, säger Ann-Marie Skoglösa.

Verksamheten drog igång redan i måndags förra veckan. Och även här tog man ett annorlunda grepp.
– Vi hade då inskolning av 14 barn och det roliga var att vi hade föräldrarna med mellan klockan 9 och 11. Det var nyttigt för såväl barnen och föräldrarna som oss. När skolan är fullt utbyggd så kommer här att finnas 60 barn, avslutar förskolelärare Rebecka Kainulainen.

Det är mycket fokus på det digitala på den nya förskolan.

Förskolelärare Rebecka Kainulainen berättar tillsammans med sina kollegor om allt från ljus till ljuddämpande bord.

Såhär trevlig ser gården ut. Och än bättre blir det när granntomten är nyrenoverad.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser