Riksdagens Konstitutionsutskott till Landskrona

Imorgon tisdag kommer Alliansens medlemmar i Riksdagens Konstitutionsutskott till Landskrona. Syftet är att lära sig mer om hur kommunen jobbar mot våldsbejakande extremism. Tina Acketoft, ledamot i Konstitutionsutskottet (L) och Torkild Strandberg, Kommunstyrelsens ordförande Landskrona (L), är värdar för träffen.

– Landskrona var en av de första kommuner att snabbt inse behovet av preventiva åtgärder mot radikalisering. Att man blev uttagen att vara del av ett unikt EU-projekt med syfte att stärka motståndskraften mot radikala influenser gör staden intressant att besöka för mig och mina kollegor i Konstitutionsutskottet,  säger Tina Acketoft.

Besöket kommer att äga rum på Stadshuset. Lottie Holmström, ansvarig för åtgärder mot finansiering av terrorism på Länsstyrelsen Skåne och Håkan Nilsson, säkerhetschef Landskrona Stad, håller i programmet som har fokus på hur kommuner kan arbeta mot terrorism och våldsbejakande extremism.

Till arkivet