Annons

BoIS ryckte i serietoppen

Sadat Karim gjorde matchens enda mål när BoIS besegrade Kristianstad FC med 1-0.

Uppdaterad 18.50

På söndagen gästade Kristianstad FC Landskrona IP för att möta BoIS. De randiga gjorde vad de misslyckats med de senaste matcherna, att behålla sin ledning. BoIS vann med 1-0, ett mål inprickat av Sadat Karim. I och med att Mjällby förlorade så ryckte BoIS i serieledningen. Ny tvåa, tre poäng bakom BoIS, är Utsikten.

Annons
 

Gratis är gott. När Kristianstad gästade IP under en strålande som tog sig hela 2965 åskådare sig till IP. En stor anledning var att det var gratis inträde. Men samtidigt känns det som att BoIS har vind i seglen på planen och detta lockar säkert fler till IP.

Dagens match började med en ställningskrig. Det första avslutet hade Kristianstad i den 17 minuten men Ivo Vazgec räddade enkelt.

BoIS förstamålchans resulterade. Det var Sadat Karim som höll sig framme och rakade in bollen från nära håll efter ett misslyckat skott av Rasmus Alm.

Sadat Karim var också den spelare som hade klart flest målchanser i matchen. Han hade ett nästan identiskt läge tio minuter senare men nådde inte fram till bollen den gången.

Efter målet tog BoIS över spelet och ledde rättvist i paus.

Andra halvlek påminde mycket om den första. BoIS hade det mesta och det bästa av spelet och hetast där framme var just Sadat Karim. På övertid lyckades han missa helt öppet mål men nu spelade detta mindre roll eftersom BoIS höll nollan. Något som BoIS tränare Agim Sopi var mycket glad för.
– De tre poängen var viktigast men jag tycker att det var riktigt skönt att vi höll tätt bakåt, konstaterade han efter matchen.
– Killarna slet otroligt mycket. Det märkte att de hade matchen mot Elfsborg i benen. Men de gjorde sitt jobb och gjorde det bra. Jag är stolt över dom, avslutade Agim Sopi.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser