Annons

Slutet nära för föreningars hallkarusell

Tom Sörensson på kommunens Teknik- och serviceförvaltning tar med Landskrona Direkt på en rundtur i den nya delen av Puls Arena som ska stå klar den 22 september. Då kommer bland annat gymnastikföreningarna att ha tre olika hoppgropar, allt för att de ska kunna träna fullt ut.

Det har varit rörigt värre i sommar för flera av de föreningar som utövar sina sporter inomhus. Utbyggnaden av Puls Arena inte är färdig och det har fått konsekvenser för många. Men snart är allt som vanligt igen, i alla fall för några av föreningarna.

Annons
 

Det är en lång tråd att nysta i för att reda ut varför ett stort antal föreningar får träna i alternativa lokaler under sommaren. Landskrona Direkt har träffat projektledare Tom Sörensson på kommunens Teknik- och serviceförvaltning och han försöker reda ut begreppen.
–I grunden handlar det om att hallen i Tyghuset vid Kasernplan skulle vara tom för ombyggnad vid midsommar. Det innebar att GF Idrotts gymnastik har fått flytta sin träning till Idrottshallen, säger Tom Sörensson och fortsätter att nysta.
– Det har i sin tur inneburit att innebandyn och handbollen har fått flytta på sig temporärt. De kör nu tillfälligt i kommunens andra hallar.

Målet är att den nya hallen som GF Idrott och även Landskrona Kvinniga GF ska husera i på Puls Arena ska stå klar den 22 september.
– Då blir det stor invigning med pompa och ståt. Och därefter kan de andra verksamheterna flytta tillbaka till Idrottshallen.

Det är dock inte allt som är klart på Puls Arena då. Nystandet fortsätter.
– Tanken var ju att även kampsporten, tyngdlyftningen och en bouleklubb skulle flytta in på Puls Arena men det blir en senare fråga, informerar Tom Sörensson.
– Det har blivit någon sorts kommunikationsmiss. Tanken var att stadens parkavdelning, som har lokalerna längst norrut skulle vara ute vid midsommar. Det har vi på fritidsförvaltningen avtal på, ett avtal vi skrivit med stadsledningskontoret. Men parkavdelningen har inte fått del av detta vilket innebär att de inte lär flytta förrän i december, säger Tom Sörensson.
– Och detta får till följd att kampsporten, tyngdlyftningen och boulen får vänta på sin flytt.

Trots alla turer så ser Tom Sörensson positivt på framtiden.
– Det kommer att bli en fantastisk arena som kommer att sjuda av liv. Förutom att det som är  nybyggt  så är det andra uppfräschat. Här kommer även att finnas en kafeteria. Jag tror att detta kommer att bli en viktig knutpunkt i norra Landskrona, säger Tom Sörensson.

Hur mycket kommer då kalaset att kosta?
– Vi har ett målpris på 26 miljoner kronor men det lär bli dyrare med anledning av förseningarna i den norra delen. Hur mycket dyrare det blir vet vi inte idag, avslutar Tom Sörensson.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser