Annons

BoIS pressade Elfsborg

Arkivbild

Uppdaterad 23.30

BoIS var mycket nära att åter skrälla i Svenska Cupen. Elfsborg blev dock för svåra. Ställningen var 3-3 efter full tid men i slutet av sista förlängningskvarten kunde Allsvenska Elfsborg avgöra. Men klart är att de 1598 betalande fick se ett kämpande BoIS.

Annons
 

Det var dramatiskt värre på Landskrona IP på onsdagen. Elfsborg började bäst och gjorde också 1-0 genom en cykelspark av Jesper Karlsson. Gästerna fortsatte att ha mycket boll men efter att Thierry Zahui stänkt upp en frispark i krysset efter en kvart så tog BoIS över spelet allt mer. Och när Karim Sadat gjorde 2-1 efter 35 minuter så var det mycket BoIS.

I andra halvlek fortsatte de randiga att spela uppoffrande och bra och efter en timmes spel snodde Adi Nalic bollen av en Elfsorgsförsvarare och gjorde 3-1.

Efter hand tröttnade BoIS och Elfsborgs högre bolltempo började ge resultat. Reduceringen till 2-3 kom i minut 68 och med tio minuter kvar av ordinarie matchtid kom även kvitteringen.

I slutet av halvleken kom även två utvisningar. Först åkte Thierry Zahui ut efter två gula kort i minut 90 och fyra minuter senare fick Elfsborgs målvakt Kevin Sturh Ellegaard se det röda.

Förlängningen blev mer avvaktande även om båda lagen skapade ett par chanser. Elfsborg var dock det enda laget som lyckades förvalta detta och de kunde göra 3-4 och därmed är BoIS cupäventyr över.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser