Annons

Spännande konst ropas ut

Imorgon tisdag är det dags för säsongens andra onlineauktion på Skånes Auktionsverk. Klart är att det blir en mycket intressant auktion då det finns konst som är lite utöver det vanliga som ropas ut. Mest exklusivt är en oljemålning av Esaias Thorén som kommer att gå för ett sexsiffrigt belopp.

Annons
 

Som vanligt finns det objekt för alla plånböcker när det är dags för onlineauktion på Skånes Auktionsverk. Men imorgon kommer de som vill ha det där lilla extra att ha koll på auktionen. Oljemålning av Esaias Thorén har redan ett dygn innan auktionen drar igång ett bud på 100 000 kronor. Men det är inte den enda tavlan som kommer att kosta en hel del.
– Vi har en blyertsteckning av Ilya Repin, som trots sin lilla storlek, kommer att kosta en del, säger Joakim Karlsson på Skånes Auktionsverk.
– Och ropet innan är en annan raritet. Det är en gouache av Aly Ben Salem och den är mycket speciell. Han är ju ursprungligen från Marocko men bodde några år i Sverige. Och det är därför det dyker upp tavlor av honom då och då.

Bland ropen finns även två Pochoir stencil av Joan Miro som kommer att säljas långt över utropspriset.

Det finns även konst för den som är inriktad på det lokala.
– Förutom en litografi så har vi en oljemålning av Gustav Rudberg, föreställande en ”stilla dag”, ett motiv från Ven.

Som alltid har Skånes Auktionsverk mer än bara konst. Det finns exempelvis retromöbler av Arne Norell, keramik av Stig Lindberg, en omfattande frimärkssamling, guldsmycken och mycket mer.

Visning äger rum idag måndag mellan klockan 13 och 19. Onlineauktionen rullar igång imorgon, tisdag klockan 18.00.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser