Annons

Mot toppen med Agim Sopi

Landskrona BoIS tränare Agim Sopi och presidenten för Landskrona-Citadell Rotaryklubb Björn Lind. Foto: Birger Olsson.

Björn Lind var på 1980-talet ordförande i Landskrona BoIS under tre år och han är en av lagets stora supportrar. Han missar sällan en match på Landskrona IP. På måndagen hälsade han föreningens tränare och coach Agim Sopi välkommen som föredragshållare vid lunchmötet på Hotell Öresund för Landskrona-Citadell Rotaryklubb. Rubriken på föredraget var ”Fotboll som jag ser det”. Men det blev kanske mer ett samtal med svar på många frågor.

Annons
 

Det är dagen efter 3-3 matchen mot Husqvarna FF. Agim Sopi har varit uppe sent på natten och analyserat matchen och lagets insatser. Landskrona BoIS leder fortfarande division 1 södra, men bara med en poäng.
”Vi slarvade för mycket. Hade absolut chanser för att kunna vinna matchen. Jag kommer att gå igenom den med spelarna. Sedan är det en ny dag och en ny match i serien nästa söndag mot Kristianstads  FC. Däremellan har vi cupmatchen mot Elfsborg den 23 augusti. Vi får rätta till misstagen och se till att vinna kommande matcher. Det finns inga lätta lag eller matcher. Det gäller för alla att hålla fokus till 100 %.”

Agim Sopi tycker att det är bra stämning i laget och klubben. Han säger också att det finns många bra spelare i ungdomslagen. Fem ungdomsspelare tränar nu med A-laget. 
”Jag följer i första hand U19 laget, men får även rapporter om spelarna i U17. Det är dessutom många spelare från andra klubbar som vill komma till Landskrona BoIS.

Det märks att Agim Sopi tror på lagets chanser att gå upp i Superettan och även i Allsvenskan.
”Det är inte så stor skillnad på spelskickligheten hos spelarna i den nuvarande divisionen och i Allsvenskan. Det som skiljer är förmågan att värdera olika situationer under matcherna och ta rätt beslut.”

”Jag har ett år kvar på mitt kontrakt. Jag trivs i klubben och är gärna med att gå hela vägen upp i högsta serien.”

Inrapporterat av Birger Olsson.
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser