Annons

Höstens föreläsningar på Pumphuset

Karin Thunberg är först ut av höstens föreläsare på Pumphuset i Borstahusen. Foto: Privat.

Borstahusens museiförening har gjort klart med höstens program för sin populära föreläsningsserie.

Annons
 

Karin Thunberg
Först ut den 12 september är Karin Thunberg med föredraget ”Mod att leva – mellan köksfönstret och evigheten”. Karin Thunberg har varit reporter och kolumnist på Svenska Dagbladet i mer än 30 år. Hon är numera frilansande journalist. Karin Thunberg är också författare, dramatiker och föredragshållare.

Tommie Sjöberg
Den 3 oktober berättar Tommie Sjöberg om Dag Hammarskjöld.
Från 1953 till sin död i september 1961 var Hammarskjöld FN:s generalsekretrare. Tommie Sjöberg är docent i historia vid Lunds universitet och har varit verksam som universitetslektor vid institutionen för Globala Politiska Studier vid Malmö högskola. 

Kalle Lind
Kalle Lind kommer till Pumphuset den 7 november och då kan man höra honom kåsera om ”Skånska personligheter”.  Han är en svensk radiopratare och manusförfattare som själv brukar titulera sigkulturarbetare eller skriftställare.  Kalle Lind medverkade i den senaste omgången av tv-programmet ”På spåret” och har varit en av ”sommarpratarna” 2017.

Ewa-Gun Westford
Den 28 november avslutar Ewa-Gun Westford höstens programserie med föredraget ”Polisarbetet inifrån som jag upplevt det”. Ewa-Gun Westford har jobbat drygt 40 år inom polisen. ”Jag har blivit polis för livet, jag är kallad till det här yrket. Det finns ett fint ord för det och det är humanism.” Hon gillar att hjälpa och det får hon utlopp för på jobbet.

Alla program börjar kl. 19.00. Entré 60 kr. Medlemmar i Borstahusens museiförening eller konstförening betalar 40 kr. Restaurangen serverar en läcker måltid till specialpris från kl. 17.30.

Annons
Annonser
















Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser