Annons

Sandtroll firade 10-år med soligt kalas

Christina Nyborg och Katarina Heier, stolta grundare av Sandtrollets förskola, sken i ikapp med solen när det var dags att fira 10-års jubileum. Foto: Ulf Bjarke – Foto261.se

Sandtrollets förskola startades upp av Christina Nyborg och Katarina Heier för 10 år sedan och huserar idag 58 barn. Förskolan ligger i Saxtorpsskogens skogsbryn och känslan av skogsmulle och sandtroll är högst påtaglig.

Annons
 

En halvtimme före kalasstarten i söndags var fotograf Ulf Bjarke på plats för att föreviga jubileet.
– Jag hade som vanligt lite problem med att öppna den barnsäkra grinden. Personalen var fullt upptagna med de sista förberedelserna och det fanns lite oro i luften. ” Det kanske inte kommer så många? ” Men oron visade sig helt obefogad och snart strömmade förväntansfulla förskolebarn till i sällskap med föräldrar och syskon, berättar han.

Efter många välkomstkramar och lite mingel samlades förskolans personal, som alla var utklädda till sandtroll, och stämde upp med sång och musik.

Nina Sjunnesson, Marina Elmström, Jessica Lindman och Marie Nilsson har haft Sandtrollet som sin arbetsplats sedan starten och förärades blomster och presenter av ägarduon. Därefter var det fritt fram för alla att delta i olika aktiviteter allt medan Landskrona KFUM Scoutkår bjöd på grillad korv.
– Att spruta vatten på förskolans pedagoger var det klart populäraste inslaget och en fullträff belönades med godis, säger Ulf Bjarke som också passade på att få en pratstund med Christina Nyborg.

Vad tycker du är det bästa med Sandtrollet, förutom den kunniga och duktiga personalen?
– Det bästa med förskolan, förutom vår fantastiska barn och pedagoger, är vår miljö och att vi är ett litet ställe. Miljön ger barn och pedagoger möjlighet till lek, motorik- och samarbetsträning, utforskande, upptäcka, hitta kunskap och att känna trygghet.

– Genom att vi är ett litet ställe skapar vi en trygg och familjär atmosfär för barn och föräldrar. Barnen är allas barn och det ger trygghet.

Sandtrollet sponsrar innebandyn i Häljarps Sportklubb och det sägs att när barnen gått ut förskolan här så börjar de direkt med spela innebandy med Häljarps SK. Ligger det något i det eller är det bara en skröna?
Ha ha ha… jo, det är väl klart att vi uppmuntrar våra barn att börja spela innebandy! Vi lär när kropp och knopp får samarbeta! Fotbollen har alltid varit nummer ett i Häljarp för pojkarna och jag är så glad för att innebandyn är så stort på flick- och damsidan. Fysisk aktivitet och att vara del i ett socialt sammanhang med allt vad det innebär. De små flickorna ser förebilder i de äldre duktiga spelarna. De träffas i idrottshallen och tittar på matcher. Det ger en fantastisk sammanhållning från de allra minsta till damerna i seniorlaget.

Vad är din spontana kommentar så här efter 10-årskalaset?
– Det blev ett helt fantastisk kalas! Så mycket kärlek och massor av underbara grattishälsningar. Så mycket beröm. Sååå roligt att scouterna var med och visade att vi har ett fint samarbete. Allt blev perfekt.

Och med lätta steg lämnade Ulf Bjarke förskolan efter att åter krånglat med grinden på vägen ut och tack var detta kan vi idag ta del av hans finna bildspel från kalaset.

Sandtrollets Förskola är vackert belägen invid Saxtorpsskogen. Foto: Ulf Bjarke – Foto261.se

Christina Nyborg fick en jättekram av Elise Levin. Foto: Ulf Bjarke – Foto261.se

Landskrona KFUM Scoutkår bjöd alla på grillad korv med bröd. Foto: Ulf Bjarke – Foto261.se

Flaggan självklart i topp när Sandtrollet firade 10 år. Foto: Ulf Bjarke – Foto261.se

Utklädda till sandtroll underhöll förskolans personal med skön sång. Foto: Ulf Bjarke – Foto261.se

Christina Nyborg kramas om av Nina Sjunnesson, som tillsammans med Marina Elmström, Jessica Lindman och Marie Nilsson har varit med från starten för 10 år sedan. Foto: Ulf Bjarke – Foto261.se

Att pricka förskolelärare var populärt. Den här fullträffen på Filip Nordkvist belönades med lite godis. Foto: Ulf Bjarke – Foto261.se

Blåsa såpbubblor är aldrig fel. Sandtrollets Sara Jönsson och Nina Martinsson hjälper till. Foto: Ulf Bjarke – Foto261.se

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser