Annons

Fler unga flickor i Falcons

Årets idrottsprofil 2010 Maria Andersson i Falcons har genom åren tränat många flickor i innebandy. I år tänker hon starta upp ett lag för töser i åldern 5-6 år. Foto: Ulf Bjarke / Foto261.se.

Tre tidigare trotjänare i SST NET Falcons damlag hoppas kunna fostra framtidens a-lagsspelare och startar inför kommande säsong upp ett nytt flicklag för spelare födda 2011 och 2012.

Falcons har valt att dela upp innebandyskolan mellan pojkar och flickor.
– Vi gör det  för att vi vill fortsätta satsningen på att få fler flickor att börja spela innebandy, säger Maria Laurenius som tillsammans med , Emma Anderberg och Fredrika Olsson kommer träna det nya flicklaget.
Alla tre har tidigare spelat i klubbens damlag och tränarna hoppas att tjejerna som kommer och testar på innebandy blir klubbens framtida damlagsspelare.
–  Vi hoppas på att många innebandysugna tjejer kommer och testar på innebandy tillsammans med oss denna säsong. Just nu har vi inte spelare till ett helt lag, men vi tänker långsiktigt och kommer att fokusera på att ha roligt tillsammans i ett lag, såklart då genom innebandy, avslutar Maria Laurenius och hälsar alla nyfikna tjejer i åldern 5-6 år välkomna på lördagar mellan klockan 10.00 och 11.00 i Borstahusens idrottshall med start i september.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser