Räddningstjänsten berömmer trafikanterna

Långa bilköer genom Häljarp i samband med brobygge på E6.
Långa bilköer genom Häljarp i samband med brobyte på E6.

Fyra dagar, längre hade inte Häljarpsborna klarat av trafikkaoset. Sedan i torsdags har smått kaotiska scener utspelats inte minst i Häljarp men även på vägarna som fått avlasta E6 från trafik under tiden som brobytet utförts. Detta till trots ger räddningstjänsten beröm åt bilisterna.

Golfspelare på Öresunds Golfklubb har njutit av tystnaden och rent av passade ett gäng ungdomar på att ta en rullskridskotur på motorvägen när den nu låg öde vid Saxåns mynning.
Samtidigt var köerna extremt långa på söndagen efter en olycka på Saxtorpsvägen. Uppgifter gör gällande att en del trafikanter minsann borde ha förlorat sin körkort när de valde att köra på cykelbanor.
– Rent generellt sett är vi väldigt nöjda med hur bilisterna skött sig. De som inträffade var olyckan på söndagen,  annars hände inget akut som vi på räddningstjänsten behövde rycka ut på, säger André Bengtsson, ställföreträdande chef på räddningstjänsten i Landskrona.
Uppgifter har gjort gällande att det utanför brandstationen även varit smockfullt med bilar som skulle hindrat en utryckning.
– Det stämmer inte. Vi hade kommit ut på vår väg. Den är ganska bred. Däremot hade det exempelvis varit svårt om vi skulle kört genom Häljarp. Då hade det fått ta den tid det hade tagit, säger han.

E6 har varit avstängd mellan trafikplats Lundåkra och trafikplats Landskrona södra under de fyra dagarna som arbetet pågick. En halvtimme innan midnatt meddelade Trafikverket att E6 åter öppnat för trafik, lite drygt fem timmar innan planerat.

Det var inte bara Häljarp som drabbades av trafiksituationen. Även Asmundtorp var inringat av bilköer. Så här såg det ut på fredagseftermiddagen på väg 110 i höjd med Asmundtorp.

Vid Landskrona Södra leddes trafiken av motorvägen.
Till arkivet