Hasse Persson om det finska fotoundret

Hasse Persson visar och berättar om det finska fotoundret på museet, torsdagen den 17/8 kl. 18.
Hasse Persson visar och berättar om det finska fotoundret på museet, torsdagen den 17/8 klockan 18.

På torsdag har du chansen att få en fördjupad inblick i det framgångsrika och spännande finländska ”fotoundret, då det bjuds en guidad visning av utställningen Landskrona Foto View: Finland på museet.

Det är en av utställningens curator, Hasse Persson, som nu visar årets internationella utställning på Landskrona Foto.

Det är Timothy Persons, adjungerad professor vid Aalto-universitetet i Helsingfors och fotograf Hasse Persson, tidigare konstnärlig ledare för Hasselblad Center som har kuraterat utställningen.

Landskrona Foto View Finland visas i tre delar – ett slags triptyk som rör sig från förr till idag. I första delen presenteras verk av fotograf Pentti Sammallahti och ett urval av hans tidiga elever såsom Jorma Puranen, Joakim Eskildsen och Jyrki Parantainen, del två är en soloutställning med Ulla Jokisalo och avslutande del tre fokuserar på Helsingforsskolans yngsta medlemmar och hur denna senare generation använder det fotografiska mediet som redskap för sin konstnärliga verksamhet.

– Visningen av utställningen Landskrona Foto View: Finland är torsdagen den 17/8 med start klockan 18.00 på Landskrona museum. Alla är hjärtligt välkomna, hälsar Göran Nyström, verksamhetsledare för Landskrona Foto.

Till arkivet