Annons

Fotofestivalen hoppas på rekordmånga besökare

Besökare på sommarens stora utställning om gatufotografi i Köpenhamn kunde knappast undgå att se att det vankades fotofestival i Landskrona i september. På utställningen visades förövrigt bilder av bland annat Landskronasonen Ralph Nykvist som beskrevs som ett av fyrtornen i svensk dokumentärfotografi.

För femte året i rad samlas stora delar av den svenska fotobranschen och internationella fotografer i Landskrona under Landskrona Foto Festival .Det blir över 40 programpunkter med bland annat seminariet Friday Focus, Artist Talks, Portfolio Reviews, fotoboksdagar och workshops utöver de 20 fotoutställningarna som erbjuds under de tio festivaldagarna  i september.

Annons
 

Arrangörerna av Landskrona Foto Festival tror på publikrekord i år.
– Vi hoppas naturligtvis nå upp till fjolårets 7000 besökare och lite till, säger Viktoria Blomberg Book, kommunikatör för  fotofestivalen. I den nyligen avslutade mastodontutställningen ”Gadefotografi ” i Oksnehallen i Köpenhamn hade Landskrona Foto Festival två helsidor reklam  i utställningskatalogen och i ansedda The British Journal of Photographys sommarnummer finns en stor annons för festivalen och dess Portfolio Review. 

– Till vår Portfolio Review  har vi fått in 110 ansökningar från 26 länder, säger Viktoria Blomberg Book och berättar samtidigt om en nyhet i sammanhanget.
– I år har vi även en Portfolio Review som vänder sig till unga nordiska fotografer och även där har intresset varit stort. Av de 20 anmälda fotograferna kommer tio av väljas ut som kommer att få resa och logi betalt av oss.

Festivalens konstnärliga ledare,  Christian Caujolle och Jenny Nordquist, bor i Frankrike respektive Danmark och detta är två länder man hoppas kunna dra en del besökare från till Landskrona.
– Vi planerar att ge ett erbjudande till de som åker över bron, säger Viktoria Blomberg Book.

Bland annat hade Christian Caujolle och Jenny Nordquist en resväska fullproppad med trycksaker med sig till den stora fotofestivalen i Arles i juli.
– Så visst hoppas vi på långväga gäster, säger Viktoria Blomberg Book och påminner samtidigt om att gratis festivalpass för Svalövs- och Landskronabor finns att hämta från och med idag på biblioteket i Svalöv, Landskrona museum, Landskrona konsthall, Tycho Brahe museet, stadsbiblioteket i Landskrona och Landskronahems kontor.

Landskrona Foto Festival är den 8 till 17 september.

Mer information om årets festival, utställningar och program som idag släppts i sin helhet  hittar du på landskronafoto.org.

Läs mer: Skaffa ett fritt festivalpass

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser