Annons

Skaffa ett fritt festivalpass

Även i år erbjuds Landskrona- och Svalövsbor fria festivalpass till fotofestivalens utställningar.

Förra året valde drygt tusen invånare i Landskrona och Svalöv att uppleva fotokonst i världsklass och även i år erbjuds fri entré till de boende i de båda kommunerna till Landskrona Foto Festival.

Annons
 

Årets festival har miljö och klimatförändringar som tema och i takt med att klimatförändringarna har blivit en stor politisk, ekonomisk och social angelägenhet har antalet konstnärer som tagit upp frågan också ökat. Något som märks i festivalens största fotoutställning – “Fukushima- No Go Zone” av fotograferna Carlos Ayesta  (Venezuela) och Guillaume Bression (Frankrike) som ställs ut på Citadellet.
– Arbetet undersöker förödelsen av Fukushimaolyckan i samband med tsunamin i 2011. Fotografduon har under sex års tid fotograferat i Fukushima och på det viset närmat sig en av de stora frågorna i dagens värld i förhållande till energi. Utställningen kommer att presenteras i de tre tornen på Citadellet och även ute i det omgivande området, berättar Jenny Nordquist, konstnärlig ledare för festivalen.
– För den som är intresserad av att höra mer rekommenderas en walk and talk på lördagen den 9 september med fotograf Guilloume Bression där han berättar om projektet samtidigt som man promenerar inne och utanför Citadellet.

Årets festival är den femte i ordningen.
– Eftersom vi i år firar femårsjubileum kommer vi att stärka festkänslan under festivalen, inte bara genom utställningar och föreläsningar utan vi kommer leverera mötesplatser för fotosamtal,  workshops, hygge samt ha en stor femårsfest på Tages där alla är välkomna, säger Jenny Norquist.

Skapa bilder i kaffe
För den fotointresserade Landskronabon kommer det att finnas flera workshops att ta del av. Vill man lära sig att fotografera med en gammeldags storformatskamera och framkalla bilderna i kaffe så kan man anmäla sig till workshopen Caffenol.

Är man en familj som vill lära sig mer om fototeknik, kommer museet och Landskrona Makerspace att hålla i familjeworkshops med fri entré under festivalen.

Fri entré
För att man som Landskrona- och Svalövsbo ska ha fri entré på festivalen så behöver man hämta ut sitt festivalpass. Dessa kan från och med den 10 augusti hämtas på biblioteket i Svalöv, Landskrona museum, Landskrona konsthall, Tycho Brahe museet, stadsbiblioteket i Landskrona och Landskronahems kontor. Festivalpasset innebär fri entré till alla festivalutställningar, visningar och Artist Talks under perioden 8-17 september.

Erbjudandet är möjligt genom ett samarbete med LSR AB och Landskronahem.
LSR fyller för övrigt 40 år 2017.
– Med anledning av jubileet kommer vi att synas vid en del aktiviteter. En av dessa är fotofestivalen, säger Jonny Meerwald, VD på LSR.
Årets tema för festivalen uppskattas också av renhållningsbolaget.
– Det ligger i linje med LSRs profil. Festivalen  genererar  dessutom förhållandevis liten mängd avfall/klimatpåverkan och skapar ett värde för boende i Landskrona stad och Svalövs kommun.

Festivalpasset måste hämtas ut senast 7 september. Max två pass kan kvitteras ut per hushåll. Under festivalperioden gäller ordinarie entrépris för alla köp avfestivalpass. Fri entré för barn t o m 18 år. Workshopen Caffenol har dock en anmälningsavgift.

Landskrona Foto Festival 8–17 september 2017.
Mer information om årets festival, utställningar och program hittar du på landskronafoto.org
Programmet kommer att släppas i sin helhet på hemsidan den 10 augusti.

Fukushima – No Go Zone, Carlos Ayesta & Guillaume Bression.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser