Idrottsskademottagningen flyttar

Marie Hast, Tomas Mårtensson, Gunnar och Anne Wall-Olsson tar en paus i flyttröran när Landskrona Direkt hälsar på.
Marie Hast, Tomas Mårtensson, Gunnar Lundmark och Anne Wall-Olsson tar en paus i flyttröran när Landskrona Direkt hälsar på.

Efter 23 år i lokaler på Parkgatan vid Hotel Öresund så flyttar Idrottsskademottagningen till nya större lokaler på Säbygatan 16 i Folkets Hus.

1994 var endast två sjukgymnaster verksamma på Idrottsskademottagningen men efter att ha expanderat så arbetar nu sju sjukgymnaster samt receptionspersonal. Behovet av större lokaler har varit stort och de nya faciliteterna på Folkets Hus bottenplan stämmer väl överens med de krav som verksamheten kräver.
– Vi har ungefär dubbelt så stor yta här jämfört med tidigare, säger Tomas Mårtensson, en av sjukgymnasterna.
– Dessutom har nu alla sjukgymnasterna vars ett eget behandlingsrum, inflikar Anne Wall-Olsson.

Huvudinriktningen är fortfarande patienter med idrottsskador och rehabilitering efter ortopedisk kirurgi.
– Det är klart att vi har mycket rehabilitering för de som skadat sig inom idrotten. Men eftersom det råder fritt vårdsök så får vi många patienter från den vanliga vården. Här kan patienterna i lugn och ro planera sin rehabilitering med oss, säger Marie Hast och fortsätter.
– Eftersom det inte finns något remisstvång så fortsätter Idrottsskademottagningen även att ta emot akuta besvär för en bedömning, ofta idrottsrelaterade.

En annan stor fördel med de nya lokalerna är att de är mer anpassade för de som sitter i rullstol.
– På Parkgatan hade vi lokaler en trappa upp. Här är det däremot på bottenplan. Dessutom har vi numera en handikappanpassad toalett, informerar Gunnar Lundmark.

Verksamheten pågick för fullt på Parkgatan till och med i fredags. Men denna vecka är det slit och släp som gäller för sjukgymnasterna. Alla maskiner ska flyttas och allt ska kopplas in.
– Det blir mycket jobb men nu är det mesta på plats. Nu ska det bara packas upp och monteras. Sedan öppnar vi på måndag och det ska bli kul att köra igång i de nyrenoverade och fina lokalerna, avslutar Tomas Mårtensson.

Till arkivet