Annons

Rektorer sökes

Centralt belägna Alléskolan står på tur för en ny rektor. Dock sker inte detta förr än i januari men redan nu söker Landskrona stad efter fem nya rektorer.

I nästa vecka är det skolstart och redan idag var en del lärare på plats för första dagens tjänstgöring inom den kommunala grundskolan. I sommar har Landskrona stad annonserat efter en handfull rektorer.  Frågan är naturligtvis varför så många av stadens rektorstjänster  står på tur att ersättas. Redan imorgon kommer  dessutom verksamhetschefen för grundskolan/särskolan, Caroline Ekstrand att hålla en  informationsträff med efterföljande gruppintervjuer för de som hittills visat intresse för skolledartjänsterna.

Annons
 

I staden finns 14 grundskolor och en grundsärskola som leds av 11 rektorer och 11 biträdande rektorer och nu söker Landskrona stad enligt annonsen fem rektorer.
– Annonsen ligger ute främst för att möta upp kommande pensionsavgångar, säger  Caroline Ekstrand och förklarar att utbildningsförvaltningen i Landskrona Stad behöver hitta olika sätt att rekrytera med kvalitet i en föränderlig tid.
–  Det bästa sättet är att träffa intresserade och drivna medarbetare över tid. Den samlingsannons som nu ligger ute står för exakt detta. Att arbeta strategiskt över tid, med vetskap om att vi har några pensionsavgångar inom några år. Jag har i annonsen över  lång tid uppskattat att vi kan behöva rekrytera 4-5 tjänster. I detta ingår så väl rektorer som biträdande rektorer. Idag är vi totalt 22 skolledare inom grundskolan räknat på ”huvuden” det vill säga inte på heltidstjänster.

Med andra ord handlar det om ett  långsiktigt och förutseende arbete för att rekrytera skolledare för framtiden till Landskrona Stad.
– Som verksamhetschef för grundskolan så vill jag i god tid se till att det finns skolledare på plats i samband med kommande pensionsavgångar, poängterar Caroline Ekstrand.

Närmaste pensionsavgången sker i januari på Alléskolan. Den pensionsavgång som precis träder i kraft är rektor på Härslövs skola. En tjänst som förövrigt redan är tillsatt. I övrigt finns det inga beslut på när skolledare beslutar sig för att gå i pension.
– Det är ett stort engagemang i rektorsgruppen och vi är glada över att ha ett team rektorer och biträdande rektorer med skilda erfarenheter. Rektorerna är ett viktigt team och en motor i arbetet att jobba med likvärdighet och kvalitet i Landskrona stads skolor, menar  Caroline Ekstrand.

Genom att bjuda in intresserade skolledare internt och externt till informationsträffar där en är imorgon och nästa den 14 september får verksamhetschefen  möjlighet att informera om arbetet i staden och inspirera duktiga ledare att söka sig till Landskrona.
–  På detta sätt kan vi också säkerställa ledarbyten i god tid vilket främjar elever och medarbetare, avslutar Caroline Ekstrand.

En kommentar till "Rektorer sökes"

  1. Pingback: Landskrona Direkt | Stor omsättning på lärare

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser