Mondioringvärlden intar Saxtorp

Elin Björn från Landskrona Brukshundklubb med hunden Neppari, de tog silver i VM för Belgiska vallhundar (FMBB). De har kvalat in på VM i Spanien : Foto:
Elin Björn från Landskrona Brukshundklubb med hunden Neppari, de tog silver i VM för Belgiska vallhundar (FMBB). De har kvalat in på VM i Spanien : Foto: Fastspeedphoto.se

Landskrona Brukshundklubb står inför en stor utmaning då man under nästa helg arrangerar en nationell och officiell tävling i mondioring.

Mondioring är en ny hundsport i Sverige som innehåller olika tävlingsmoment i lydnad, hopp och skydd. Tävlingen hålls på Landskrona Brukshundklubbs anläggning i Saxtorp 12-13 augusti.  
– Men redan på  fredagen har vi ett socialitetstest, som är ett behörighetstest, för att få tävla på lördagen och söndagen, säger Anna Lewitas i Landskrona Brukshundklubb.

Tävlingsekipagen gör alla moment i ett sammanhängande program vilket innebär att sporten är publikvänlig, underhållande och rolig enligt arrangörerna.
– Vi hoppas på nyfikna åskådare i alla åldrar och från hela södra Sverige och Danmark. I Sverige har vi valt två nationella varianter, lydnad och mondioring lydnad hopp, där alla grenar finns i tre klasser.

I  april hölls VM för belgiska vallhundar (FMBB), där Sverige tog guld i både klass 1 och 2 och där vi speciellt noterar att  Elin Björn från Landskrona Brukshundklubb tog silver i klass 2.

I dagsläget är det ett 30-tal anmälda ekipage till tävlingarna på Jyckebo.
– Vi har intresseanmälningar från tävingsekipage från Danmark, Polen och Norge, säger Anna Lewitas och hoppas på deltagare även från  Tyskland och Finland.  Domaren och en av figuranterna kommer förövrigt från Belgien.

Med andra ord mondioringvärlden har nått  natursköna  Jyckebo.

Till arkivet