Paradressyr i SM-fokus

I slutet av månaden är det dags för EM i paradressyr i Göteborg men först blir det SM-tävlingar i Viarp. Foto: FEI/Liz Gregg
I slutet av månaden är det dags för EM i paradressyr i Göteborg men först blir det SM-tävlingar i Viarp.
Foto: FEI/Liz Gregg

Till helgen arrangeras SM i paradressyr hos Viarps Kör- och Ridklubb i samarbete med Svenska Ridsportförbundet. Paradressyr är dressyr för ryttare med funktionsvariation. Tävlingarna delas in i fem grader, beroende på hur mycket funktionsvariationen påverkar ridningen.
SM-tävlingarna är upptakten till EM i Göteborg den 21-27 augusti 2017 och avgörande för vilka fyra ryttare som får representera Sverige vid EM. Tre ryttare är klara och den fjärde tas ut i Viarp.

– Vi på VKRK är mycket stolta över att få arrangera SM i paradressyr, och vill att det ska bli en positiv upplevelse för alla som kommer hit. Vi står för att ridningen ska vara en inkluderande sport tillgänglig för alla, något vi aktivt jobbar för i den dagliga verksamheten, säger Gabriella Wilton i  Viarps Kör-och Ridklubb.

Det är ett namnkunnigt startfält som dyker upp utanför Härslöv.
– Samtliga ryttare som ska representerar Sverige när EM avgörs i Göteborg kommer att vara på plats, bekräftar landslagsledare Agneta Aronsson.

De tre ryttarna som redan är kvalificerade för EM är Louise Etzner Jakobsson, Anita Johnsson och Felicia Grimmenhag.  Den fjärde platsen i laget slåss två ryttare om, Lena Malmström och Christina Petersson.

Heja Hanna!
Hemmaklubben representeras under SM av Hanna Murray. Hennes häst El Mazarron är tyvärr skadad, men lånehästen Mogway är en riktigt stabil allroundponny som deltagit i både riddarspel, husarridning, jakter, hoppning och dressyr – och nu även paradressyr.
– Jag rider i princip varje dag, vilket ger mig styrka både fysiskt och psykiskt, säger Hanna Murray som hade satt målet högt med El Mazarron (medalj) men som nu utlovar att göra sitt bästa även med Mogway inför hemmapubliken.

Program SM i Paradressyr 5-6 Augusti 2017

Lördag 5/8
10.00 Förklasser
11.00 Prisutdelning
12.00 Invigningstal Birgitta Persson, ordförande Fritidsnämnden Landskrona
Ca 13.00 Team Test grad 1-3 (20×40)
Därefter ombyggnad av banan
Team Test grad 4-5 (20×60)
18.00 Ryttarfest

Söndag 6/8
10.00 Show
11.00 Individual Championship Test grad 1-3 (20×40)
Därefter ombyggnad av banan
Show
Prisutdelning
Individual Championship Test grad 4-5 (20×60)
Prisutdelning

Till arkivet