Annons

Rugbyn är tillbaka i kommunen

Det här salta gänget har startat en ny rugbyförening i Häljarp. Såväl killar som tjejer är välkomna.
Foto: Privat

Det är drygt 20 år sedan rugbyklubben Falken lade ner sin verksamhet i Landskrona genom att gå upp i en rugbyförening i Helsingborg. Men nu är det dags för gentlemannasporten att åter etablera sig i kommunen. Det är ett gäng Häljarpsbor som startat föreningen RC Heroes.

Annons
 

Per-Ola Svensson fyller 50 år i veckan och han är en av eldsjälarna som startat föreningen. Faktum är att han trots sin respektabla ålder gick ett par matcher i Helsingborg nyligen.
– Det var beachrugby. Och det var tungt att möta 25-åringarna i motståndarlagen. Men jag är fortfarande hel, säger han och skrattar.

I uppstarten fokuserar dock föreningen på ungdomssidan.
– Vi har idag två ungdomslag och vi siktar även på ett tjejlag. Rugbyn är idag stor på tjejsidan. Faktum är att Sveriges damlandslag tillhör de bästa i Europa, säger Per-Ola Svensson.
– Just nu fokuserar vi på ungdomar i åldern 8-16 år. Om det sedan i framtiden leder till att vi får ett seniorlag återstår att se.

Faktum är att ungdomarna redan varit i farten.
– Vi har deltagit i några mindre cuper i regionen och har även ett par inbokade framöver. Vi ska bara se till att vi får ihop lag, säger han.

Just nu är det hög prioritet på att fixa en plan att spela på.
– Jag har kontakt med kommunen och vi ska se vad vi kan göra. Vi vill ju vara i Häljarp, avslutar Per-Ola Svensson.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser