Sture Allén släpper nytt till Karnevalen

Foto: Thomas H Johnsson.
Foto: Thomas H Johnsson.

Lagom till Karnevalens släpper Sture Allén den yngre sin andra låt från den blivande EP:n som har Landskrona som tema. Låten heter Landskronatös.

– Eftersom det är en låt i upptakt så tycker jag att den passar till Karnevalen. Den kan folk lyssna på innan de går ner till stan, allt för att ladda, säger Carl-Martin Vikingsson och skrattar.

Tanken är att den blivande EP: n ska innehålla 6-7 spår och dessa ska läggas i en box med foton av fotografen Thomas H. Johnsson. Om allt går som det ska så är skivan klar om ett år eller lite drygt så.
– Det är en hyllning till Landskrona och den kommer att släppas i 261 vinylexemplar. Jag bor inte där nu men jag ser Landskrona överallt.

Låten Landskronatös handlar om kärlek. Frågan är om det är kärlek till Landskronatöser generellt eller om det finns någon specifik tös som låten handlar om.
– Det kan vi väl låta vara osagt, säger artisten efter en stunds eftertanke och skrattar än en gång.
– Den är väldigt mycket rakt fram musikaliskt men framför allt textmässigt. Varför säger man att man ska pudra näsan när man ska gå och skita. Lite så är det.

Förra året kunde karnevalspubliken se Carl-Martin Vikingsson och hans gamla kollegor i Svenska Akademien på scenen i Slottsparken. I år blir det dock inte Landskrona för sångaren.
– Jag var på väg men så fick jag en spelning i Norrtälje i helgen. Så det funkar inte, säger han och avslutar.
– Men Simon Vikokel, som är med på mina låtar, sköter ljudet till Syster Sol som spelar på Rådhustorget ikväll klockan 19.30. Det är en spelning som jag rekommenderar varmt. Den hade jag inte missat om jag varit nere.

Har du Spotify så kan du lyssna på låten här.
https://open.spotify.com/track/5RaNYvaDMXsSgeDqQDlwbu

Till arkivet