Annons

Vuxna för trygga tjejer på Karnevalen

Varje sommar utsätts framför allt tjejer för diverse sexuella övergrepp då de besöker festivaler och stadsfester. Den ideella föreningen Vuxna för trygga tjejer vill ändra på detta. De vill nu etablera sig i Landskrona och kommer att synas under Landskronakarnevalen som går av stapeln om en vecka. Och nu söker de volontärer.

Annons
 

Historiskt sett har Landskronakarnevalen varit förskonade av sexuella trakasserier.
– Jag har inga siffror men jag upplever det som att det varit lugnt i Landskrona på just den fronten. Jag tror att anledningen är att vi inte har så stora scenområden som på de större festivalerna och det gör att man inte kan gömma sig i de riktigt stora folkmassorna, säger Christian Nordin, ställföreträdande lokalpolischef i Landskrona.

Detta är dock inget som hindrar föreningen Vuxna för trygga
– För att göra skillnad på diverse utomhusaktiviteter som exempelvis konserter, festivaler och evenemang har Vuxna för trygga tjejer åtagit sig uppdrag att övervaka och vara behjälpliga innan något allvarligt händer, säger Marie Strömdahl, ordförande i Vuxna för trygga tjejer.
– Vi har varit ute på både större och mindre uppdrag tidigare och nu har vi glädjen att få närvara under Landskronakarnevalen.

Föreningen startades sommaren 2016, med syfte att verka för allas rätt att slippa sexuella övergrepp.
– Vi söker nu volontärer med god lokalkännedom till just denna karneval, då vi är i behov av fler frivilliga. Är du intresserad och känner att du vill vara med och göra skillnad så gå in på vår Facebookgrupp ”Vuxna för trygga tjejer”, bli medlem och skicka ett meddelande, avslutar Marie Strömdahl.

Besök även föreningens hemsida på tryggatjejer.se.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser