CajsaStina tillbaka i Sofia Albertina

CajsaStina Åkerström från en tidigare konsert i Sofia Albertina kyrka.
CajsaStina Åkerström från en tidigare konsert i Sofia Albertina kyrka.

Som vi tidigare berättat kommer  CajsaStina Åkerström att ge en  konsert i Sofia Albertina kyrka under karnevalslördagen. Nu är det också klart med ”förband”.  Det är den i sammanhanget välkände kanadensiske klockspelaren Gerald Martindale som kommer låta det ljuda över nejderna.

CajsaStina Åkerström konsert börjar klockan 19 men redan en timme tidigare sätter den i internationella sammanhang välkände Gerald Martindale från Toronto i Kanada, sig i Sofia Albertinas norra kyrktorn för att spela på kyrkklockorna. Klockspelskonserten avnjutes bäst utanför kyrkan varför portarna inför konserten med CajsaStina Åkerström öppnas klockan 18.30.

Om Cajsa-Stina Åkerström
CajsaStina är dotter till vistolkaren Fred Åkerström och döpt efter Fredmans första epistel (C.M. Bellman). 1994 kom debutalbumet ”CajsaStina”  blev ett såväl musikaliskt som kommersiellt genombrott med 130.000 sålda exemplar.  År 1996 kom CD nummer två ” Klädd för att gå”.  Parallellt skrev hon låtar till andra artister, bland annat till Ann Kristin Hedmark och Lill Lindfors.

Efter tredje ”Cirklar” (1998) tog CajsaStina en kort paus ifrån den egna skivproduktionen, började måla, skriva på en bok, samt inledde samarbeten med andra artister, däribland Åsa Jinder vilket ledde till en lsvensktoppsetta med ”Av längtan till dig”.

På det egna skivbolaget Calimba Records AB släpptes som första CD, ”De vackraste orden –

Tio visor”.  Skivan sålde guld (30.000 ex) efter 3 månader. Andra utgivna album är ”Visor från när och fjärran” och ”Balladen om Eken – en kväll i Ruben Nilsons anda”.

2010 debuterade CajsaStina som författare med ”Du och jag, farsan” på Norstedts Förlag.

Om Gerald Martindale
Gerald Martindale utnämndes till Carillonneur i den historiska Metropolitan United kyrkan i Toronto år 1997, där han studerat för Dr Sydney Shep. Förutom klockspelare är Gerald Martindale en välrenommerad organist och undervisar i orgel och klockspel. Martindale gör årliga internationella turnéer i både USA och Europa.

Gratisbiljetter till konserten med CajsaStina kan hämtas i kyrkan lördagen den 29 juli mellan klockan 12.00  och 15.00.

Gerald Martindale
Till arkivet