Visfestivalen har kommit för att stanna

Jan hammarlund var en av många välkända artister som gästade Visfestivalen i Landskrona.
Jan Hammarlund var en av många välkända artister som gästade Visfestivalen i Landskrona.

För tredje året i rad arrangerades det i helgen visfestival i Slottsparken. Lagom till invigningen föll regnet men det skulle snart klarna upp och kommunfullmäktiges ordförande Gunlög Stenfelt kunde med hjälp av Mikael Jönsson, VD för HSB Landskrona samt Rolf Svensson, ordförande i Föreningen Visfestivalen Landskrona förklara festen påbörjad.

Inledningsvis svarade Anna-Lena Brundin och Jan Sigurd för lustigheterna med en touch av Frankrike, nationaldagen till ära. Lite mörkare humor men ingen brist på berättarkonsten besatt Landskronatjejen Kiki Nilsenius. Jan Hammarlund var tidigt på plats och gick en sväng i den lummiga parken och tog sig tid för visvänner som ville prata gamla minnen.
– Idag spelar jag dock inget från 70- och 80-talet, gjorde han klart.
Konferenciererna Helene Skogspil och  Birger Sölverud såg till att det inte blev någon dötid mellan akterna.

Och sen rullade det på… äkta paret Maciel & Jennie Numhauser hade en bred och popig repertoar.  Nilla Nielsen strålade, pratade och sjöng om kärlek. Dan Hylander kompad av Magnus Ludvigsson på piano och Petra Wahlgren på fiol berättade bland annat om sitt samarbete med Totta Näslund och fredagskvällen var riktigt varm och skön om än det behövdes en kofta, allt medan Jan Hammarlund bjöd på choklad ur kartongen han fått på scen.

På lördagen fortsatte det med välkända visartister som Jeja Sundström och Ewert Ljusberg.
Och redan nu är arbetet igång med nästa års visfestival.

Rolf Svensson, Mikael Jönsson och Gunlög Stenfelt fick ta plats på scen efter invigningen och lyssna till konferenciererna Helene Skogspil och Birger Sölverud.
Anna-Lena Brundin sjöng även lite på franska, dagen till ära, 14 juli.
Jan Hammarlund i samspråk med besökarna Bengt Johannesson och Ronnie Olsson, där den senare väntat och längtat på en konsert med artisten sedan den inställda på Folkets hus för 40 år sedan.
Kiki Nilsenius var inte blyg även om hon stundtals försvann bakom ett stort notställ. En stor portion inlevelse samt historier från vår samtid, bjöd Landskronatösen på.

 

 

Till arkivet