Annons

Nu ska Smeden läkas

2-plans hus som de är tänkta att se ut utmed Timmermansgatan.
Illustration/ritning: Götenehus.

Nu ska kvarteret Smeden mellan Timmermansgatan och Fröjdenborgsgatan på Väster äntligen läkas ihop. Jo, det har skrivits förr men nu har en bygglovsansökan skickats in som innebär att det längs med Timmermansgatan byggs fastigheter i varierande storlekar.

Annons
 

1983 rev Landskronahem hyreshus med 155 lägenheter på kvarteret Smeden.  Marken har därefter upplåtits åt odlingslotter samt något enstaka cirkus- och tivolibesök. I nära nog ett kvarts sekel var tomten dock mest en rastplats för hundägare men så för  tio år sedan togs spadtag och tanken var att uppföra 35 radhus av gatuhuskaraktär på kvarteret. Nu blev det inte så. Prisbilden var hög och marknaden dog.  Kvarteret bebyggdes till hälften och har fram tills nu varit ett oavslutat kapitel.

Inflyttning i nybygget
I år har åtta marklägenheter i bostadsrättsform byggts utmed Carl den XI:s väg och i förra veckan var det inflyttning i ett par av dessa. Nu går Götenehus vidare och i förra veckan lämnades ett bygglov in om ansökan om att få uppföra tre byggnader utmed Timmermansgatan med  sammanlagt 19 bostadsrättslägenheter med tillhörande förråd, plank, murar och parkeringar.

De tre huskropparna vill Götenehus bygga  i en-, två- och treplan i rött schatterat tegel med det högsta huset  närmst Öresundsgatan.

Bostadsrätten hetare än någonsin
Som vi tidigare berättat  såldes 103 bostadsrätter i Landskrona kommun mellan mars och maj 2017.
Och vid senaste mötet i stadsbyggnadsnämnden var det dags för ytterligare ett rekord.
138 nya bostadsrätter beviljades på nämnden, säger planchef Johan Nilsson. Störst av dessa projekt är Bovieran med sina 54 lägenheter.
– Då ska man betänka att nämnden i maj gav klartecken åt 99 lägenheter i de så kallade Magasinhusen utmed Hälsingborgsvägen.

Läs mer
Ett steg närmre seniorboende i Borstahusen
99 nya lägenheter utmed Hälsingborgsvägen

Ett treplanshus med fyra lägenheter samt en radhuslänga i ett plan med fem lägenheter blir det också utmed Timmermansgatan om nämnden beviljar bygglov. Illustration/ritning: Göetnehus.

 

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser