Annons

BoIS tappade poäng mot Oskarshamn

Oskarshamns tränare Jan Stahre var betydligt mer nöjd än Agim Sopi efter söndagens match på IP.

Oskarshamns tränare Jan Stahre var betydligt mer nöjd än Agim Sopi efter söndagens match på IP.

Uppdaterad 19.15

Trots ett massivt spelövertag och massor med målchanser i första halvlek lyckades inte BoIS besegra Oskarshamn då de gästade IP på söndagen. De 2 134 åskådarna fick se en händelserik match som slutade 2-2.

Annons
 

Matchen fick en mardrömsstart för BoIS. Gästerna rullade upp det randiga försvaret på vänsterkanten efter 11 minuter och Joakim Lengyel kunde göra 1-0. Mycket vackert. Och gästerna var också mycket nära att göra ytterligare ett mål från samma kant bara någon minut senare men den gången smet skottet just utanför.

Efter att chocken lagt sig tog BoIS över spelet. Laget radade upp målchanser men smet inte avsluten utanför så räddade mycket duktige Oliver Bergman i motståndarnas mål. Men efter en dryg halvtimmes spel fick BoIS utdelning då Sadat Karim sprang in med bollen i mål.

BoIS fortsatte att skapa chanser och på en minuts övertid gjorde Filip Pivkovski 2-1 och då var det inte många på IP som trodde på annat än tre säkra poäng.

Oskarshamn ville dock annat. Med en kvart kvar av matchen kvitterade gästerna genom Joakim Lengyel efter ett par misstag och ett inte hundraprocentigt fokuserat BoIS.

Med 10 minuter kvar av matchen borde dock BoIS tilldömts en straffspark efter att en motståndare knuffat omkull Thierry Zahui i straffområdet mitt framför ögonen på domare Kastriot Gerxhaliu men han bara vinkade avvärjande.

Oskarshamns tränare Jan Stahre var mest nöjd på presskonferensen efter matchen.
– Vi fick bra utdelning och jag är nöjd efter att vi tagit poäng mot seriens bästa lag, konstaterade han.

Agim Sopi var däremot besviken.
– Det känns som en förlust. Vi skulle ha avgjort i första halvlek. Men deras målvakt var mycket duktig. Men även på plan var det tufft. Oskarshamn gjorde det svårt för oss. Men vi borde gjort fler mål. Vi leder också men gör ett misstag och då straffar dom oss, säger han och avslutar.
– Men vi leder serien och det var länge sedan vi förlorade. Imorgon är en ny dag och fokus nu är att få med sig tre poäng nästa helg då vi möter Assyriska BK borta.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser