Annons

Läsare slog larm om utsläpp i sundet

En läsare slog larm om utsläpp i sundet. Nu har NSVA spårat källan.
Foto: Läsarbild

På torsdagseftermiddagen tipsade en läsare redaktionen om  ett märkligt utsläpp ur dagvattenledningarna ut i Öresund, mitt på Strandvägen. En vit sörja sågs i vattnet och Landskrona Direkt kontaktade NSVA.

Annons
 

– Våra medarbetare har under dagen gjort ett detektivarbete för att hitta källan till utsläppet och det visade sig vara sediment, det vill säga  lera och jord  från en fastighet där man borrade för jordvärme, säger Andreas Björnevik på NSVA.

Företaget som borrade följde inte NSVA:s  rekommendationer att sedimentera vattnet innan det släpptes till dagvattennätet.

– Det är inget farligt men inget som hör hemma i dagvattenledningarna.Vi har meddelat företaget att de måste vidta åtgärder för att stoppa utsläppet och ledningarna kommer att saneras, säger Andreas Björnevik och meddelar att Miljöförvaltningen är informerade om händelsen.

– Tyvärr händer det med jämna mellanrum att entreprenörer och kunder inte följer de rekommendationer som vi lämnar och det är tyvärr svårt för oss på NSVA att upptäcka, om det inte som i det här fallet är någon som gör oss uppmärksamma på det, säger han och framför ett tack till den uppmärksamme läsaren.

Företaget som borrar hål för bergvärme har informerat miljöförvaltningen som även de gjort en inspektion på Strandvägen.
– Det kan se  “farligt” ut men är harmlöst. Det är kalksediment från borrhålen som kommer med överskottsvatten, säger miljöinspektör Martin Lindahl.

 

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser