Vädrets makter hindrade inte lyckad Borstahusdag

Byalaget Gamla Borstahusens ål- och laxlotteri är en klassiker på Borstahusdagen. Foto: Josefin Larsson.
Byalaget Gamla Borstahusens ål- och laxlotteri är en klassiker på Borstahusdagen. Foto: Josefin Larsson.

Trots regn och tunga moln var det enligt arrangörerna rekordmånga besökare som tog sig till Borstahusens hamn när Borstahusdagen gick av stapeln för tionde året.

I år arrangerade Destination Borstahusen och Landskronasamverkan evenemanget tillsammans, vilket möjliggjorde många nyheter i programmet som lockade både stora och små. Här följer ett härligt bildspel från lördagens festligheter i Borstahusen signerat Josefin Larsson. Håll tillgodo!

Premiär i museet för en ny del av utställningen om Borstahusens rika affärsliv. Bo Ingvar Svensson som hade release för sin bok på samma tema var ett enda stort leende då samtliga medtagna exemplar sålde slut och författaren fick packa ihop lite tidigare än alla andra. Foto: Josefin Larsson.
Flera aktörer som man vanligtvis hittar i andra delar av Landskrona gästade Borstahusen denna dag. Cecilia Persson och Smakfullt hade tema ”Skåne möter Franrike” och erbjöd många delikatesser. Foto: Josefin Larsson.
Backklättring med Landskrona Scoutkår var en ny aktivitet som lockade många våghalsiga. Foto: Josefin Larsson.
Utställning om Borstahusens Naturskafferi. Foto: Josefin Larsson.
Fiskaren Tommy Persson öppnade upp rökeriet och erbjöd nyrökt fisk från Borstahusen. Foto: Josefin Larsson.
Patrik Ringkvist blev Årets Borstahusprofil. Destination Borstahusen utser varje år Årets Borstahusprofil. Priset tilldelas en person som är en god förebild för Borstahusen. Årets Borstahusprofil är drivande, engagerad och har på något sätt bidragit till en positiv utveckling som satt Borstahusen på kartan. Årets Borstahusprofil är verksam eller boende i Borstahusen. Vinnaren 2017 blev Patrik Ringkvist som driver ICA Nära Ankaret Borstahusen. Foto: Josefin Larsson.
Fredrik Lilja från Vingruppen som berättade om mat och vin i kombination fick många frågor från intresserade åhörare. Foto: Josefin Larsson.
Tage vann Årets Krabbfisketävling med en krabba som vägde hela 80 gram. Foto: Josefin Larsson.
Full koncentration på Viktor Norrbacka från Pumphuset när lax till en bestämd vikt skulle skäras upp, utan att använda våg. Foto: Josefin Larsson.
Fullsatt i i tältet var det när programpunkterna avlöste varandra. Här visar Andreas Lundh från Pumphuset och Olof Ek från Glumslövs Lamm hur man styckar ett helt lamm. Foto: Josefin Larsson.
 Filip Siljemark från Erikstorps Kungsgård kammade hem sin andra seger i Kockarnas Kamp, och kan således titulera sig som Årets Borstahuskock 2017 men även sonen Elton blev en vinnare. Han tippade rätt på att pappa skulle vinna och i utlottningen kammade därmed hem en gasolgrill från ICA Ankaret. Foto: Josefin Larsson.

 

 

 

Till arkivet