Annons

En halvlek räckte för att köra över Oddevold

Fyra mål och fyra målskyttar. Från vänster: Adi Nalic (4-0), Måns Ekvall (3-0), Thierry Zahui (2-0) och Rasmus Alm /1-0).

Oddevold gjorde allt för att störa BoIS spel då de möttes på söndagen. Taktiken lyckades en halvlek. Sedan var leken slut. BoIS vann till slut rättvist med 4-0 och med segern drygar man ut ledningen i Söderettan.

Annons
 

Dagens gäster, Oddevold, hade taktiken klar för sig när de skulle ta sig an BoIS på Landskrona IP på söndagen.
– Vi skulle möta BoIS högt upp på deras planhalva och störa dom, sa Jonas Rehnberg, tränare i Oddevold och hans taktik lyckades till stora delar. BoISarna var klart frustrerade och passningsspelet fungerade lika lite som rörelsemönstren. Ett par gånger lyckades dock BoIS spla sig ur och det resulterade. Måns Ekvall hittade Sadat Karim på högerkanten och Rasmus Alm kunde enkelt göra 1-0 på lagkamratens inlägg.

I slutet av halvleken tröttnade gästerna, såväl fysiskt som mentalt efter målet och ett par lägen dök upp. Bland annat fick Rasmus Alm plötsligt bollen från en försvarsspelare och stod helt ren med Robin Gustafsson i Oddevoldmålet.
– Jag fattade inget, hann inte reagera. Därav det tama avslutet, säger Rasmus Alm om läget.

Andra halvlek såg ut som en helt annan match. En anledning var att BoIS tränare Agim Sopi var inne och pratade allvar med killarna i pausen.
– Jag var förbannad och frågade killarna om de glömt allt vi tränat på och pratat inför matchen. Vi visste att Oddevold skulle spela som de gjorde. Och ändå såg det ut som det gjorde. Jag såg det redan på uppvärmningen. Det var lojt, säger Agim Sopi.

Och samtalet fick precis den effekt som Agim Sopi ville se. Plötsligt sökte spelarna öppna ytor och kunde då spela sig ur situationerna och med detta kom målchanserna. Drygt tio minuter in i halvleken fick BoIS en frispark som Thierry Zahui förvaltade på bästa vis då han smekte upp bollen i det närmaste krysset.

3-0 kommer några minuter senare efter en kort hörna. Zahui slår ett perfekt inlägg som Måns Ekvall styr in i bortre burgaveln med en perfekt nick.
– Det var säsongens första mål och det kändes skönt, säger Måns Ekvall.
– Jag är på honom hela tiden att han ska in i boxen. Han kommer att göra fler mål om han bara går upp mer, lovar Agim Sopi.

Målet gör att Oddevold är ett slaget lag. BoIS radar upp målchanser och flest hade Alexander Tkacz som dock inte hamnade i målprotokollet idag. Men det gjorde inbytte Adi Nalic som, gjrde 4-0 i matchens sista ordinarie spelminut.
– Det såg kanske enkelt ut men det fanns tre block. Men jag fick en perfekt träff, säger Adi Nalic som inte verkar överdrivet nere för att han får börja på avbytarbänken.
– Det spelar ingen roll. Det viktiga är att vi vinner. Sen är det såklart jättekul att jag får göra mål när jag kommer in. Det är ju därför jag är där, säger han och skrattar.

Agim Sopi sammanfattar matchen.
– Oddevold gjorde det svårt för oss i början. Men i andra halvlek spelade vi som vi kommit överens om och jag kan ju inte vara missnöjd när vi vinner med 4-0.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser