Annons

BoIS fortsatt i serieledning

Rasmus Alm var en av tre randiga målskyttar när BoIS besegrade FK Karlskrona på söndagen. De andra målskyttarna var Edafe Egbedi och Karim Sadat

Uppdaterad 18.35

BoIS fortsätter att ånga på i söderettan. Efter en kassaskåpssäker seger med 3-0 på bortaplan mot FK Karlskrona så befäster man sin ledning i tabellen. Målen gjordes av Edafe Egbedi, Rasmus Alm och Karim Sadat.

Annons
 

Det var inget snack om saken när BoIS mötte FK Karlskrona på bortaplan på söndagen. De randigas taktik fungerade perfekt och då hemmalaget radade upp misstag så kunde BoIS vinna enkelt och rättvist.
1-0 kom redan efter tio minuter då en Karlskronaspelare slog en frispark rakt på en BoISare. Bollen hamnade hos Edafe Egbedi som inte gjorde något misstag.

BoIS hade mycket boll men riskerade inte något bakåt. Med ett noggrant arbete höll man i matchen och när sedan Karlskrona åter gjorde ett misstag så slog BoIS till direkt. Denna gång var det Rasmus Alm som kunde lobba in bollen bakom Sebastian Halle i motståndarmålet.

Andra halvlek var bara två minuter gammal när bollen åter låg FKK-målet med Edafe Egbedi blev avblåst för hands.

Därefter spelade BoIS helt enkelt av matchen. FKK hade inte ork att jaga BoISarna som spelade runt bollen på Barcelonamanér.
Och i minut 71 kom också 3-0 och även denna gång så var det efter en försvarsmiss. Siste man på bollen var Karim Sadat som bredsidade in matchens sista mål.

Segern innebär att BoIS fortfarande innehar förstaplatsen, tre poäng före Mjällby som besegrade Ljungskile med 1-0. Mest imponerade är kanske att BoIS endast släppt in fem mål på elva matcher. Nu hoppas vi att dagens 3-0 gör att det lossnar mer framåt.
– Så är det naturligtvis. Alla i hela laget gör ett mycket bra defensivt arbete. Och därför har vi släppt in så få mål. Det ser också allt bättre ut framåt och att vi gör tre mål idag är mycket bra., säger BoIS tränare Agim Sopi.

Att segern var en taktisk triumf sticker han inte under stol med.
– Gör bara alla sitt jobb och spelar så som vi kommit överens om så är det oerhört jobbigt att möta oss och ännu svårare att besegra oss. Vi bjuder inte på något. Men det gäller att vi hela tiden är på tå och inte slappnar av. Då kommer misstagen. Men idag var vi mycket bra, avslutar Agim Soip

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser