Annons

Positiva tongångar om Slottscaféet

På torsdag beslutas det om Slottscaféets nya krögare får sälja alkohol.

Uppdaterad 11.40

Klockan 08.00 på torsdag förmiddag har individ- och familjenämndens arbetsutskott kallat till ett extra möte. En av punkterna på detta gäller Slottscaféet. Mycket tyder på att alla papper är i ordning och att den nya krögaren får sitt alkoholtillstånd och kan öppna direkt. Han lär dock inte öppna förrän tidigast i slutet av nästa vecka.

Annons
 

Dagligen får Landskrona Direkt förfrågningar om anrika Slottscaféet kommer att öppna under sommaren. Redan har traditionella dagar, typ första maj, mors dag och skolavslutningen passerat. Sommaren är dock lång. Midsommar är det redan i veckan och nästa vecka är det dags för den första av två allsångskvällar. Sedan kommer såväl Visfestivalen som Karnevalen att utnyttja scenen vid restaurangen. Och nu lutar det åt att den nya krögaren får sitt tillstånd på torsdag.

Kommunens alkoholhandläggare Marcus Strömberg ser optimistiskt på chanserna till ett positivt besked.
– Jag kan naturligtvis inte föregripa mötet men jag tycker att det ser bra ut. Det verkar vara i ordning. Men det är som sagt individ- och familjenämndens arbetsutskott som tar det slutgiltiga beslutet, säger han till Landskrona Direkt.

Skulle så bli fallet så kan restaurangen slå upp portarna samma dag.
– Mötet är klockan 8 och så fort det är slut så meddelar vi krögaren beslutet som gäller direkt. Så i praktiken kan de öppna samma dag, säger Marcus Strömberg.

Den nya krögaren kan inte säga något datum som han öppnar om han får ett ok.
– Det är gott att höra att de ställer sig positiva. Nu handlar det om att få beslutet. Sedan måste jag ha personal men jag har redan kontaktat Arbetsförmedlingen och vi söker direkt om vi får ett ja, säger krögaren till Landskrona Direkt.
– Jag räknar med att det tar en vecka till tio dagar innan jag kan öppna, säger han.

Han är väl medveten om att det är Allsångskväll på onsdag.
– Har jag bara personal och varor så öppnar vi. Men det är tveksamt att jag hinner.

Det sitter redan ett anslag på dörren till Slottscaféet om nästa veckas allsångskväll. Frågan är dock om den nya krögaren hinner öppna tills dess.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser