Annons

BoIS rycker i toppen

Styrelseledamöterna Thomas Gustafsson och Gabriel Munck var efter slutsignalen snabbt framme och gratulerade Rasmus Alm till årets första seriemål.

På ett soldränk Landskrona IP besegrade BoIS i eftermiddags Skövde AIK med 2-0 inför 1764 åskådare. I och med segern rycker BoIS i serietoppen och har nu tre poäng upp på nya tvåan Mjällby. BoIS mål gjordes av Thierry Zahui i slutet av första halvlek samt 2-0-målet av Rasmus Alm efter en dryg timmes spel.

Annons
 

När domare Henrik Molin blåste till pausvila efter spelade 45.23 hade publiken just fått jubla åt en praktfull halvvollyträff av Thierry Zahui som letat sig upp i nättaket. 1-0 var fullt rättvist och BoIS hade skapat gott om chanser innan dess. Trots det var tränare Agim Sopi inte nöjd så långt in i matchen.
– Vi mötte det skickligaste laget hittills den här säsongen. De gjorde det svårt för oss. Jag är lite besviken på vår första halvlek. Vi har boll men ingen fart på den, ansåg han.

BoIS sköter dock försvarsspelet i det närmaste klanderfritt. Skövdes enda målfarlighet kom i den 54.e minuten då ett långskott tar i ribban. Här är gästerna inne i sin bästa period i matchen men i den 62:a matchminuten ser Rasmus Alm till att ställa saker till rätta när han klipper till och gör sitt första seriemål för säsongen.
– Jag har en dålig första touch som gör att jag får stanna upp. Jag ser då att målvakten täcker bortre stolpen så jag klipper till vid den främre. Det var riktigt skönt att se bollen gå i mål, säger han märkbart tagen av värmen.
– Jag är helt slut men det är skönt med en seger, försöker han formulera en tanke.

Målen var två fina pärlor.
– Jag tjatar alltid på dom att de ska skjuta mer, säger Agim Sopi med ett leende och i och med gårdagens resultat i serien så rycker BoIS lite i tabelltoppen.
– De andra lagens matcher kan vi inte påverka. Det viktigaste är att vi vinner våra, poängterar BoIS-tränaren.

BoIS kunde matcha ordinarie mittbackspar men kanske framför allt även Måns Ekvall och Igor Arsenijevic på mittfältet.
– Det betyder naturligtvis jättemycket och det är skönt att ha dom tillbaka. De skapar en trygghet och hjälper backlinjen.

Avslutningsvis kan det vara trevligt att låta Chabel Abraham, tränare i Skövde AIK få sista ordet.
– BoIS är ett väldigt bra lag. Vi räcker inte till. Landskrona är ett par steg större än oss på alla sätt. Det är bara att gratulera dem. Det är ett lag som definitivt kommer att vara med och slåss om förstaplatsen i serien.

Rasmus Alm stannar upp, siktar in sig och gör mål. Foto: Nisse Nilsson.

En bra dag att bli matchens lirare på då detta innebar att Rasmus Alm fick en väska full av godsaker inte minst sådant man kan lägga på grillen. – Bra. Då ska orken och kraften vara tillbaka till matchen mot Karlskrona, utlovade han. Foto: Nisse Nilsson.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser