Efterlängtad ridsportanläggning växer fram

Med gemensam krafter ser medlemmarna i Viarps Kör- och ridklubb till att en ny modern ridsportanläggning växer fram.
Med gemensam krafter ser medlemmarna i Viarps Kör- och ridklubb till att en ny modern ridsportanläggning växer fram.

Ny- och ombyggnationer pågår för fullt på Viarps Kör- och ridklubb. De gamla och ganska slitna lokalerna får lämna plats för en toppmodern ridsportanläggning.       

Byggnationen av ett nytt och luftigt storhäststall norr om Härslöv, alldeles intill Enoch Thulins flygplats är inne i sitt slutskede, och det väntas stå klart lagom till sommarens aktiviteter.
– Därefter står renovering av det blivande ponnystallet på tur, informerar Gabriella Wilton, styrelsemedlem i ridklubben.

Bygget finansieras genom kommunlån, bidrag från Skåneidrotten och Allmänna Arvsfonden, men även genom sparade pengar och pengar insamlade av ideella krafter.
– Vi har fantastiskt engagerade klubbmedlemmar här på Viarps Kör- och ridklubb och vi har lyckats samla in nästan 300 000 kronor på egen hand, säger ridskolechef Susanne Johannesson.

– Vi har bland annat samlat in pengar genom att sälja sponsorboxar och fönster till ponnystallet. Vi har även sålt lotter och öppnat ett Swish-konto dit medlemmarna kan skänka pengar. Medlemmarna hjälper även till med ideella arbetsinsatser för att spara in på kostnaderna.

Föreningen ordnar även särskilda fixardagar där klubbmedlemmarna kommer med penslar i handen redo att dra sitt strå till stacken.
– Vi monterar också all boxinredning själva med hjälp av händiga medlemmar. Det värmer hjärtat att se medlemmarnas engagemang och kärlek till klubben och hästarna. Det gör det extra roligt att gå till jobbet varje dag, avslutar Susanne Johannesson.

Viarps Kör- och ridklubb – en förening i medvind
Tidigt i våras utsågs klubben till ”Årets ridskola 2016” av Skånes Ridsportförbund.  Ett par veckor senare korades man till ”Årets förening” på Landskronagalan.

Viarps Kör- och ridklubb är en ideell förening som grundades 1972 som idag har cirka 600 medlemmar. Föreningen har ett 30-tal hästar fördelade på storhästar och ponnyer i olika storlek. I runda svängar deltar 400 elever i ridlektion varje vecka.

Till arkivet