Det sker på Hemligheternas skafferi på Ven

Caroline Säfstrand har skrivet en roman som utspelar sig på Ven.
Caroline Säfstrand har skrivit en roman som utspelar sig på Ven.

Vi noterar att författaren från Helsingborg, Caroline Säfstrand kommer till Akademibokhandeln vid Rådhustorget på lördag. Med sig har hon sin tredje roman, Hemligheternas skafferi, som utspelar sig på Ven.

Caroline Säfstrand signerar sin nya bok, Hemligheternas skafferi, i Landskrona, en bok som även den utspelar sig i den skånska myllan.   I debutromanen ”Om du bara visste” var handlingen förlagd till Hallands Väderö  och den efterföljande  ”Tiden läker inga sår” befann sig huvudpersonerna på Kullaberg.

I månadsskiftet släpptes ”Hemligheternas skafferi” som utspelar sig på Ven.
– Det har redan börjat droppa in fina recensioner på både storytel och i tidningar. Tidningen Turist skrev bland annat: ”Jag får lust att resa dit. Jag vill också cykla bland knallgula rapsfält, spana in Tycho Brahes observatorium, hissna över utsikten vid Backafalls krön och äta en god pasta gjord på öns durumvete.”, berättar Caroline Säfstrand.

Om boken
Ina och hennes man Erik lever ett tillsynes harmoniskt liv tillsammans. Men när Ina får veta att hon bär på en obotlig sjukdom tar hon sig tillbaka till barndomsön Ven för att söka efter svar på ouppklarade frågor. Varför minns hon inte sina år på ön? Vad hände egentligen den där dagen när hon var sex år gammal? Svaren hon finner lämnar hon efter sig som ledtrådar i ett korsord.

Ett halvår senare kommer Erik till ön för att uppfylla Inas önskan om att lösa korsordet. För varje ord han fyller i kommer han inte bara närmare hennes sanning, utan också sin egen. På ön möter han en udda skara människor. Hundraåriga Signe som lever med sina uppstoppade djur, excentriska Liv som driver krogen Hemligheternas skafferi och Maj som på ett mystiskt sätt vunnit en vistelse på ön, utan att ha tävlat.

Snart visar det sig att de alla finns nämnda i Inas korsord och att rutorna avslöjar sanningar som förändrar allt.

Frågan är då om Hemligheternas skafferi finns på riktigt, fast i annat namn förstås.
Den vegetariska krogen Hemligheternas skafferi spelar en viktig roll.  Platsen är påhittad men har hämtat inspiration från flera av öns riktiga restauranger, bland annat vegetariska krogen Pumpans café, medger Caroline Säfstrand.

Är du nyfiken på boken så är ett tips att besöka bokhandeln i stan på  lördag 10 juni klockan 11:00-13:00 då Caroline Säfstrand är på plats och signerar och svarar på frågor.

En bok som utspelar sig på Ven låter som semesterläsning i hängmattan.
Till arkivet