Annons

Attendo och Norlandia tar över äldreboenden

Omsorgsnämndens ordförande Jan Allan Beer och förvaltningschef Christin Jonsson berättade för pressen om vilket förslag till beslut man nu går vidare och presenterar för nämnden.

Omsorgsnämndens ordförande Jan Allan Beer och förvaltningschef Christin Jonsson är nöjda efter beslutet att äldreboendena på Kassakroken och Skiftesvägen från och med november ska drivas i privat regi.

I maj 2016 beslutade omsorgsnämnden i Landskrona att äldreboendena Kassakroken och Skiftesvägen skulle läggas ut på entreprenad. Och nu är det klart att det blir Norlandia Care AB som tar över driften av Kassakrokens äldreboende och Attendo Sverige AB tar över driften av Skiftesvägens äldreboende.

Annons
 

Övertagandet sker från den 1 november 2017. 120 anställda berörs av upphandlingen och samtliga kommer att erbjudas att gå över till den privata aktören. Avtal kan tecknas först den 7 juni då perioden för att överklaga löper ut.
– Det är positivt att två olika företag har tilldelats driften av äldreboendena. Det ökar mångfalden och gör det möjligt för en kvalitativ utveckling inom omsorgsförvaltningens verksamhetsområde, säger Jan Allan Beer (L), ordförande i omsorgsnämnden.

 

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser