Tränare lämnar BoIS

UPPDATERAD kl, 17.25

Uppståndelsen var stor när Jonas Thern och Håkan Svensson i vintras anslöt till Landskrona BoIS tränarstab. Turbulensen minskades inte när detta medförde att klubbens då så populäre assisterande tränare, Billy Magnusson, fick sluta. Strax innan seriestart valde Jonas Thern att hoppa av samarbetet och nu går BoIS assisterande tränare Håkan Svensson samma väg.

Landskrona BoIS har idag nått en gemensam överenskommelse med assisterande tränaren Håkan Svensson om att avsluta samarbetet med omedelbar verkan.

När Landskrona Direkt når BoIS huvudtränare, Agim Sopi, strax innan lunch ville han inte uttala sig.
– Ingenting är klart. Jag förväntar mig att Håkan kommer på träningen i eftermiddag, svarade han.

En timme senare dyker ett pressmeddelande upp från Landskrona BoIS.  Agim Sopi menar där att det brustit i samarbetet mellan honom och Håkan Svensson.
– Samarbetet har inte fungerat som vi velat. Jag beklagar att det blivit så men samtidigt är jag tacksam över att man nått denna lösning, säger Agim Sopi.

BoIS löser tillfälligt den assisterande tränarsysslan med två välbekanta ansikte ur klubbens eget fotbollsutskott, Thomas Gustafsson och Mats Andersson.
– Vi kommer i huvudsak att finnas med under matcherna för att avlasta Agim Sopi, säger Thomas Gustafsson.

Strax innan dagens träning informerades spelartruppen om att Håkan Svensson inte längre var tränare i BoIS.
– Det var ett bra möte. Spelarrådet sa dock bestämt ifrån att de inte ville se mig som assisterande tränare, skojar klubbens ordförande Gabriel Munck som inte heller vill dra några större växlar av det inträffade.
– Det funkade helt enkel inte. Vi gick inte i takt, säger han.

Konstellationen Thomas Gustafsson och Mats Andersson som nu hoppar in och hjälper Agim Sopi är högst temporär.
– Så fort som det är praktiskt möjligt ska vi ha en ny assisterande på plats, säger Gabriel Munck och menar att Agim Sopi har en del namnförslag.

På frågan om han fått skruva tillbaka klockan och varit utan affären Thern/Svensson svarar han snabbt.
– Nej. Vi hade stora förhoppningar. Det går inte alltid som man hoppats.

Till arkivet